Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 020 kJ / 722 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,80 g |
| Tuky | 15,40 g |
| Vláknina | 20,80 g |
| Cholesterol | 160 mg |
| Sodík | 248 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 40,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekáčku dáme maso, nakrájené na kostky, osolíme očesnekujeme, pak dáme vrstvu pokrájených rajčat na čtvrtky, nakrájený lilek na proužky, rozlámané fazolové lusky, a pokrájené papriky. Vše ještě dochutíme solí a česnekem.
Krok 2: Pekáček si ovážeme navlhčeným pergamenovým papírem, na 3 místech propíchneme špejlí, aby mohla unikat pára a dáme péct do středně vyhřáté trouby a péčeme doměkka asi 1 hodinu.
Zveřejněno 14. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Balkánský lonac
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR15
Moje poznámka
Balkánský lonac
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR15
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 20 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 22 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 2 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 9 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 11 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 11 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 11 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 12 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 12 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 13 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 13 hodinami
Tématické fráze:
balkánská kuchyně recepty,
balkánské jídlo,
balkánské recepty,
recepty balkánské kuchyně,
veprovy krk,
balkánský hrnec,
balkánské maso,
balkanske rezy,
fazolove lusky s veprovym masem,
fazolové lusky s masem,
vepřové přední,
balkánská kuchyně,
chorvatska kucharka,
balkánské jídla,
vepřové po balkánsku,
vepřové přední recepty,
balkánské řezy recept,
balkánské fazole,
veprovy lonac,
vyborne veprove maso
Suroviny:
maso vepřové,
rajče,
lusky fazolové,
paprika čerstvá červená,
lilek,
česnek,
olej,
sůl
Komentáře (10)