Balkánský lonac

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Vepřové maso 9 názorů

Suroviny

400 g vepřového masa
200 g rajčat
200 g fazolových lusků
200 g čerstvých paprik
200 g lilku
dost česneku
olej
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku dáme maso, nakrájené na kostky, osolíme očesnekujeme, pak dáme vrstvu pokrájených rajčat na čtvrtky, nakrájený lilek na proužky, rozlámané fazolové lusky, a pokrájené papriky. Vše ještě dochutíme solí a česnekem.

  2. Pekáček si ovážeme navlhčeným pergamenovým papírem, na 3 místech propíchneme špejlí, aby mohla unikat pára a dáme péct do středně vyhřáté trouby a péčeme doměkka asi 1 hodinu.

Poznámka

Lonak nepodléváme a pečeme zvolna, zelenina nám udělá výbornou šťávu.

Zdroj: recept mám z Chorvatska

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Balkánský lonac

  • Lenka23 Lenka23

    Vypadá to moooc dobře,dnes jsem se rozhodla že to zkusím:-):yes:

    Odpovědět

  • Teruna Teruna

    Lonac vypadá moc hezky jenže nám moc nejel, byl mdlé chuti :-(

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

    Moc se mi to líbí.:yes:.Posílám bodíka

    Odpovědět

  • Míša Míša(neregistrovaná)

    Recept znám - klasické výborné balkánské jídlo z jednoho hrnce :-):yes: mňamka pro milovníky jak masa, tak zeleninky. Jen bych měla připomínku - sice se píše lonac , ale nečte se lonak - čte se tak, jak se píše LONAC ( což v překladu znamená hrnec - takže balkánský hrnec ) Jinak originál je lonac BOSANSKI - tak je to uvedeno ve všech kuchařkách ;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Jani R.,to někdy udělej, nedá to žádnou práci:-!všechno pokrájíš, dáš do pekáčku, zabalíš mokrým papírem a už se to jen peče. Je to opravdu dobrý, to co je na fotkách, jsme zežrali(pardon,jinak se to nedá říct)ve dvou:-!:-!:-!:-p;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Bibi, vypadá to nádherně, já jsem si na to netroufla a dívala jsem se na to:-//:yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    tohle znám, jen nedávám fazolové lusky, tedy se to i jmenuje jinak,:-D, takže vyzkouším. Jinak já nejraději dělám z plecka nebo krkovičky.;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    maris,jako třeba z krku ap., nemusí být zrovna to nejkvalitnější a nejdražší;-)tak je to myšleno, ale udělat to můžeš z jakéholiv masa z prasátka.:-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Bibinko, co tím myslíš - přední vepřové ?:-O

    Odpovědět

Tématické fráze: balkánská kuchyně recepty balkánské jídlo balkánské recepty recepty balkánské kuchyně veprovy krk balkánský hrnec balkánské maso balkanske rezy fazolove lusky s veprovym masem fazolové lusky s masem vepřové přední balkánská kuchyně chorvatska kucharka balkánské jídla vepřové po balkánsku vepřové přední recepty balkánské řezy recept balkánské fazole veprovy lonac vyborne veprove maso