Šťáva z květů černého bezu
Uchovejte si vůni a jemnou sladkost bezových květů i na zimu. Připravte si z nich sirup, který vám vydrží několik měsíců a kdykoli připomene léto. Skvěle osvěží v domácí limonádě, zpestří pitný režim a v chladných dnech potěší i v horkém čaji.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 50 738 kJ / 12 127 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,52 g |
| Tuky | 1,44 g |
| Vláknina | 8,28 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 32 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 3 021,96 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šťáva z květů černého bezu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/48xJ
Moje poznámka
Šťáva z květů černého bezu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/48xJ
Nejnovější recepty
Bramboračka dvou barev
Přidáno před 2 hodinami
Tatarský biftek s lojovými škvarky podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 7 hodinami
Kynutý houskový knedlík
Přidáno před 8 hodinami
Bramborové krokety z bramborové kaše
Přidáno před 8 hodinami
Mexický guláš sypaný sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí řízek v bramborovém těstíčku
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Horký jablečný nápoj
FilipRieger před 4 minutami
Svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta
Jana Jana před 1 hodinou
Tarhoňa pečená v rajčatech
Podry před 1 hodinou
Čočkový prívarok
magdalenka před 1 hodinou
Losos v máslové marinádě
magdalenka před 1 hodinou
Mungo - klíčky
magdalenka před 2 hodinami
Jeanův lázeňský lilek
magdalenka před 2 hodinami
Vepřové výpečky II
simonacw před 3 hodinami
Pomazánka z cukety a parmazánu
magdalenka před 3 hodinami
Tématické fráze:
černý bez,
bezová štáva za studena,
černý bez květ,
bezova stava,
bezová štáva¨recept,
černý bez recepty,
sirup z černého bezu,
bezová šťáva recept,
bez černý květ,
černý bez květ recepty,
sirup z květů černého bezu,
květ černého bezu,
květ černého bezu recepty,
bezinková šťáva,
bezová štáva z plodů,
bezová šťáva recepty,
květy z černého bezu,
recept na bezovou štávu,
stava z bezinek,
květy černého bezu
Suroviny:
květy černého bezu,
voda,
kyselina citronová,
citron,
cukr,
Komentáře (43)
•1,2 kg cukru
•6-10 květů černého bezu
•citron
Převaříme vodu s rozpuštěným cukrem a necháme vychladnout. Přidáme květy černého bezu a citron pokrájený na plátky (bez jader).Nejlépe dáme kvasit do demižonu s kvasnou zátkou popřípadě do sklenice a převážeme celofánem. Necháme kvasit dokud nepřestane víno bublat(asi 6 týdnů) a pak slijeme do láhví.Uchováváme v chladnu a temnu.
Odpoledne jdeme trhat co se ještě dá
Vaclav Fronek:
nevím, jestli by ta kyselina citronová stačila, časem by to asi začalo kvasit...a já jako správný troškař bych si chtěla nadělat několik litrů do foroty
Je pravda, že u nás šťáva zmizí tak rychle, že se nestačí zkazit. Je totiž výborná a celé rodině moc chutná...