Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 112 kJ / 1 939 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,16 g |
| Tuky | 107,21 g |
| Vláknina | 13,48 g |
| Cholesterol | 1,03 g |
| Sodík | 307 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 180,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rybu nakrájejte na kousky.
Krok 2: V hrnci poduste na másle česnek, rozpusťte na něm sardelky, po chvíli přidejte rybu. Pomalu restujte, osolte a podlijte vínem. Přikryjte a vařte dalších 10 minut, příp. podlijte trochou vody.
Krok 3: Rybu umelte (nebo usekejte mikroprocesorem, možná by to zvládl i tyčák), utřete s 1 vejcem a vzniklou směs odložte.
Krok 4: Zadělejte mouku s vejci, uválejte tenký plát (ručně nebo strojem na těstoviny), poklaďte ho náplní a utvořte ravioly (konkrétní tvar už je na Vás).
Krok 5: Ravioli uvařte ve slané vodě a krátce je ještě povařte na pánvi, kde si ještě předtím rozehřejte máslo s vymačkanou šťávou z obou pomerančů.
Krok 6: Ravioli "instalujte" na talíř, lehce polijte omáčkou z pánve, posypte petrželkou a ozdobte pomerančovou kůrou (buďto čerstvou nebo udělejte chipsy - na másle krátce osmažte proužky kůry, osolte, lehce opepřete, osušte na ubrousku).
Zveřejněno 28. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ravioli plněné okounem na pomerančích
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N7o8
Moje poznámka
Ravioli plněné okounem na pomerančích
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N7o8
Nejnovější recepty
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 3 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno před 12 hodinami
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 13 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 14 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 14 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno 3. 12. 2025 21:27:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomazánka "Uheráček"
Kajkajak před 28 minutami
Krupičná kaše
Kajkajak před 57 minutami
Vločková kaše
Kajkajak před 59 minutami
Těstoviny s omáčkou ze špenátu a čerstvého smetanového sýru
poirotka před 2 hodinami
Kakaová roláda V2
Ketynna před 3 hodinami
Nejlepší marokánky
kocourer před 3 hodinami
Rumové kuličky s kokosem
Jarrmila před 4 hodinami
Vanilkové rohlíčky ořechové
Susanna před 4 hodinami
Vepřová plec se zeleninou na smetaně
Sahula před 4 hodinami
Nejjednodušší kokosky
monikavavrikova před 5 hodinami
Tématické fráze:
africký sumeček,
jak připravit okouna,
stroj na ravioli,
plnene ravily,
ravioli plněné dýní,
recept sumeček africký,
sardelky v oleji recepty,
sumeček africký recept,
ravioli recept,
recept na plněné ravioli,
plněné ravioli s omáčkou,
stroj na pomerančích,
jak grilovat afrického sumecka,
ravioli plněné masem se smetanovou omáčkou a vínem,
jak pripravit sumeček africkeho,
ravioly na másle,
ravioli s náplní,
sumeček canylu,
sumeček africký recept grilování,
africký okoun recept
Suroviny:
mouka semolinová,
vejce,
okoun nilský,
sardinky v oleji,
máslo,
víno bílé,
vejce,
česnek,
sůl,
pomeranče,
máslo,
petrželka hladkolistá
Komentáře (10)
Co se týče pracnosti, ano, není to úplná rychlovka a ani pro úplné začátečníky... Ale já tu na to mám muže a stroj na těstoviny dovezený z nedávné cesty po Itálii, takže experimentujeme... Určitě zase něco časem přidám