Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 112 kJ / 1 939 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,16 g |
Tuky | 107,21 g |
Vláknina | 13,48 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 307 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 180,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rybu nakrájejte na kousky.
Krok 2: V hrnci poduste na másle česnek, rozpusťte na něm sardelky, po chvíli přidejte rybu. Pomalu restujte, osolte a podlijte vínem. Přikryjte a vařte dalších 10 minut, příp. podlijte trochou vody.
Krok 3: Rybu umelte (nebo usekejte mikroprocesorem, možná by to zvládl i tyčák), utřete s 1 vejcem a vzniklou směs odložte.
Krok 4: Zadělejte mouku s vejci, uválejte tenký plát (ručně nebo strojem na těstoviny), poklaďte ho náplní a utvořte ravioly (konkrétní tvar už je na Vás).
Krok 5: Ravioli uvařte ve slané vodě a krátce je ještě povařte na pánvi, kde si ještě předtím rozehřejte máslo s vymačkanou šťávou z obou pomerančů.
Krok 6: Ravioli "instalujte" na talíř, lehce polijte omáčkou z pánve, posypte petrželkou a ozdobte pomerančovou kůrou (buďto čerstvou nebo udělejte chipsy - na másle krátce osmažte proužky kůry, osolte, lehce opepřete, osušte na ubrousku).
Zveřejněno 29. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ravioli plněné okounem na pomerančích
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N7o8
Moje poznámka
Ravioli plněné okounem na pomerančích
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N7o8
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 2 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 14 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 15 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 1 hodinou
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 1 hodinou
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 2 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 3 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 3 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 6 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 6 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 12 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 13 hodinami
Tématické fráze:
africký sumeček,
jak připravit okouna,
stroj na ravioli,
plnene ravily,
ravioli plněné dýní,
recept sumeček africký,
sardelky v oleji recepty,
sumeček africký recept,
ravioli recept,
recept na plněné ravioli,
plněné ravioli s omáčkou,
stroj na pomerančích,
jak grilovat afrického sumecka,
ravioli plněné masem se smetanovou omáčkou a vínem,
jak pripravit sumeček africkeho,
ravioly na másle,
ravioli s náplní,
sumeček canylu,
sumeček africký recept grilování,
africký okoun recept
Suroviny:
mouka semolinová,
vejce,
okoun nilský,
sardinky v oleji,
máslo,
víno bílé,
vejce,
česnek,
sůl,
pomeranče,
máslo,
petrželka hladkolistá
Komentáře (10)
Co se týče pracnosti, ano, není to úplná rychlovka a ani pro úplné začátečníky... Ale já tu na to mám muže a stroj na těstoviny dovezený z nedávné cesty po Itálii, takže experimentujeme... Určitě zase něco časem přidám