Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 112 kJ / 1 939 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,16 g |
Tuky | 107,21 g |
Vláknina | 13,48 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 307 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 180,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rybu nakrájejte na kousky.
Krok 2: V hrnci poduste na másle česnek, rozpusťte na něm sardelky, po chvíli přidejte rybu. Pomalu restujte, osolte a podlijte vínem. Přikryjte a vařte dalších 10 minut, příp. podlijte trochou vody.
Krok 3: Rybu umelte (nebo usekejte mikroprocesorem, možná by to zvládl i tyčák), utřete s 1 vejcem a vzniklou směs odložte.
Krok 4: Zadělejte mouku s vejci, uválejte tenký plát (ručně nebo strojem na těstoviny), poklaďte ho náplní a utvořte ravioly (konkrétní tvar už je na Vás).
Krok 5: Ravioli uvařte ve slané vodě a krátce je ještě povařte na pánvi, kde si ještě předtím rozehřejte máslo s vymačkanou šťávou z obou pomerančů.
Krok 6: Ravioli "instalujte" na talíř, lehce polijte omáčkou z pánve, posypte petrželkou a ozdobte pomerančovou kůrou (buďto čerstvou nebo udělejte chipsy - na másle krátce osmažte proužky kůry, osolte, lehce opepřete, osušte na ubrousku).
Zveřejněno 29. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ravioli plněné okounem na pomerančích
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N7o8
Moje poznámka
Ravioli plněné okounem na pomerančích
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N7o8
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Loštické kuře
Sahula před 25 minutami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 46 minutami
Ledvinky na paprice
Sahula před 51 minutami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 3 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 4 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 4 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 4 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 4 hodinami
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Orbitka před 5 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Darwin před 7 hodinami
Tématické fráze:
africký sumeček,
jak připravit okouna,
stroj na ravioli,
plnene ravily,
ravioli plněné dýní,
recept sumeček africký,
sardelky v oleji recepty,
sumeček africký recept,
ravioli recept,
recept na plněné ravioli,
plněné ravioli s omáčkou,
stroj na pomerančích,
jak grilovat afrického sumecka,
ravioli plněné masem se smetanovou omáčkou a vínem,
jak pripravit sumeček africkeho,
ravioly na másle,
ravioli s náplní,
sumeček canylu,
sumeček africký recept grilování,
africký okoun recept
Suroviny:
mouka semolinová,
vejce,
okoun nilský,
sardinky v oleji,
máslo,
víno bílé,
vejce,
česnek,
sůl,
pomeranče,
máslo,
petrželka hladkolistá
Komentáře (10)
Co se týče pracnosti, ano, není to úplná rychlovka a ani pro úplné začátečníky... Ale já tu na to mám muže a stroj na těstoviny dovezený z nedávné cesty po Itálii, takže experimentujeme... Určitě zase něco časem přidám