Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Děrovaná buchta

Děrovaná buchta je vláčný moučník, který překvapí nejen svou netradiční strukturou, ale i dokonalou chutí. Do děr se zapracuje hedvábně jemný krém, který se vpije do těsta a vytvoří neodolatelně vláčnou strukturu.

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 201 kJ /
4 589 kcal
Bílkoviny91,49 g
Tuky145,80 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 545 mg
Sodík 512 mg
Sůl1,83 g
Sacharidy714,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 160 °C (horkovzduch). Krok 2: Mouku prosejeme s práškem do pečiva, přidáme vše ostatní a vařečkou zamícháme. Krok 3: Nalejeme do hlubšího pekáče vyloženého pečicím papírem. Krok 4: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 160 °C asi 25 minut do růžova. Zkoušíme špejlí. Potom necháme částečně vychladnout. Krok 5: Na krém ušleháme máslo s cukrem a kakaem. Přidáme v teplém mléce rozpuštěnou čokoládu. Šleháme, až vznikne řídký krém. Krok 6: Pak obráceným koncem vařečky naděláme hustě díry do vychladlé buchty (nemusí být studená). Krok 7: Krém pomalu a pečlivě zatíráme po povrchu do vzniklých děr. Nejlépe to jde gumovou stěrkou nebo plochým nožem. Krok 8: Nakonec můžeme (není to nutné) posypat sekanými ořechy, mandlemi nebo kokosem a dáme vychladit.

TIP: Jak krájet moučníky s krémem nebo polevou

Zveřejněno 21. 8. 2008

Poznámka autorky Hella

I do těsta můžeme přidat ořechy, mandle, rozinky, ale pak snížíme o toto množství váhu mouky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Děrovaná buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kgv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Děrovaná buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kgv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:yes:
Tak jsem se do toho dneska pustila a buchta je vynikající :-p . Hned mi zmizel plech a sem donucena péct znovu :) takže chválím a dávám bodíka :-K

super buchta,jen sem teda mela moc ridky krem a spis se to vpilo do buchty ale nevadi i tak je moooc dobra,pridavam bodik:yes:

Buchta nemá chybu, je fakticky úžasná! Dělala jsem ji na přání rodiny už několikrát a vždy rychle zmizela. Také doporučuji do krému použít máslo místo Hery. Díky za super tip!!;-)

Bibinka: A toto je co, cenzura? Každý snad může napsat svůj názor.

Těsto je moc hutné, není nadýchané. Nic moc :no:

Včera jsem buchtu upekla a je vážně výborná. Jen příště musím udělat více krému, ale i tak...zaslouží si bod!:-)

Piekla som, bola úžasná, len odporúčam určite použiť čerstvé maslo, nie margarín Heru - potom je tá chuť fantastická...
Pridávam bodíky:-):yes::yes::yes:

Helo, tuhle buchétku musím pochválit:yes: Je moc dobrá, rychle připravená, dělala jsem z poloviční dávky v koláčové formě. Jediná změna je, že je krém rozetřený po povchu, takže u mě děrovaná není:-)) Přidávám +:-K

Buchtu jsem upekla a jen se po ní zaprášilo.Krému ale příště udělám více.Když jím v tekutém stavu polijete buchtu ,krásně se nasákne.:-p

s.bublinka 4. 9. 2009 18:56
Zrovna jsem tento koláč upekla a čekáme až dochladne;-)
Už jsem velice ocenila že je to rychlovka, takže věřím že bude chutnat!!!:-*

Edito Nowáková(neregistrovaná), každému chutná něco jiného, ale jíst to nemusíš, nebo tě někdo nutí:-?:-?:-?;-)

Edita Nowáková 23. 8. 2009 08:51
Nic horšího jsem nejedla;-(;-(;-(

Marcela Sobotková 1. 4. 2009 06:59
Zdravim vás tento recept jsem vyzkoušela a neni ani tak pracný a všem moc chutnal

Tak jsem zkusila tento koláš.Zatím z pul dávky.Vždycky to dělám když je něco nového.Přijela dcera s vnukem a kdyby byly plechy dva asi by to nestačilo.DOBRÉ:yes:

Tak jsem dokončila tuhle buchtu,vypadá dobře a chutnat bude určitě taky,jenom mi vyšlo méně krému na povrch,ale jinak dávám za jedna:-p:-O

Tématické fráze:
děrovaná buchta s čokoládou, dírkovaná buchta, děrovaná buchta s pudinkem, buchta s ledovými kaštany, buchta z ledových kaštanů, dírovana buchta, štouchana buchta, šťouchaná hrnková buchta, děrovaný koláč, ledová buchta, děravá buchta, dirkovaná buchta s pudinkem, buchta z kaštanu, ledové kaštany buchta, recept na děrovanou buchtu, buchta ledové kaštany, buchta s kaštany, buchta s pudinkem děrováná, krém z ledových kaštanů, dirkovaný koláč

Suroviny:
cukr krupice, vejce, mléko, cukr vanilkový, olej, kypřící prášek do pečiva, mouka polohrubá, ořechy, mandle, kokos, máslo, cukr moučkový, kakao, mléko, tyčinka ledové kaštany

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu