Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Prešporský šmírkás" - brynzová pomazánka

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Snadný

Suroviny

Porce: 1 dávka - pre viac osôb

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 269 kJ /
2 693 kcal
Bílkoviny54,72 g
Tuky268,73 g
Vláknina1,60 g
Cholesterol 765 mg
Sodík 2,23 g
Sůl5,83 g
Sacharidy13,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misy dáme bryndzu a zmäknuté maslo. Krok 2: Posypeme paprikou, kmínom a nakrájanou jarnou cibuľkou. Krok 3: Pridáme horčicu, rozotreté sardelové očká aj s olejom a spolu dobre vymiešame a nariedime pivom. Krok 4: Ochutnáme a dosolíme. Krok 5: Natierame na krajce čerstvého chleba alebo pečiva. Krok 6: Môžeme ozdobiť surovou zeleninou ako plátky redkoviek, paradajok, zelenej papriky... Krok 7: Vhodné k pivu alebo k vínu.

Zveřejněno 6. 11. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: rodinný recept.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Prešporský šmírkás" - brynzová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJ3r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Prešporský šmírkás" - brynzová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJ3r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Mirka: :-) Vypadá to fakt zajímavě, ale já bych řekla, že je to kousek bílé slovenské papriky :-)

A ze se tak smele ptam ...co to lezi na te pomazance? Nemuzu na to prijit a to tady na to cucim uz hodnou chvili! ...smich!
Opravdu me nenapada vubec nic, v prvni moment jsem si myslela, ze jde o parek ...ale to je asi blbost, ze?

Výborná :-))doufám, že bude chutnat i hostům zítra, ale já si jí nemůžu vynachválit!! Trochu jsem se bála toho piva, ale bez toho by to nebylo ono, jakoby tu pomázánku zjemní :yes:

Tak jsme to už udělali a opravdu je to výborné.Fakt jsme se olizovali.Nesehnali jsme sice sardelová očka,ale i tak je to parádní a při tom jednoduché.Sardelová pasta je jenom pasta,ale s rybičkama to musí být ještě lepší...:yes::yes::yes:

Ještě jsme to nedělali a už se olizujeme.:yes:

hmmmmm,to bude dobrota veliká:-p:yes:brynzu máme moc rádi;-):yes:

Tématické fráze:
brinzova pomazanka, brindzova pomazanka, bryndzová nátierka, brynzová nátierka, brynzová pomazánka, brynzova pomazánka recept, bryndzová, bryndzová pomazánka s paprikou, výborná bryndzová pomazánka, pomazánka ze sardelových oček, pikantní brynzová pomazánka, brindzová nátierka-šmirkas, smyrkas, recepty bryndzova pomazanka, pomazánky k pivu, pomazánka ze sardelových řezů, recepty k pivu a vínu, brinzova pomazánka na chlebíčky, výborná brynzová pomazánka, prešporsky steak

Suroviny:
brynza, máslo, paprika sušená sladká, sůl, kmín celý, hořčice, očka sardelová, pilsner urquell

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu