Maminčin jablečný štrúdl
Když se peče štrúdl, jeho vůně nás láká už z dálky. Nejen podzimní dny jsou touto vůní protkané. Sladké těsto, jablka, rum, skořice a jemná vanilka. To vše je ukryto v tomto jablečném štrúdlu jako od maminky.
Suroviny pro 4 kusy
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 910 kJ / 3 564 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,93 g |
Tuky | 94,29 g |
Vláknina | 39,00 g |
Cholesterol | 267 mg |
Sodík | 329 mg |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 584,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin zpracujeme hladké těsto a rozdělíme ho na 4 díly.
Krok 2: Každý díl rozválíme na délku plechu a šířku 15 cm. Rozválený díl přeneseme pomocí válečku na plech s pečicím papírem.
Krok 3: Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Pokud obsahují hodně šťávy, přebytečnou šťávu vymačkáme.
Krok 4: Na jednotlivé pláty poklademe rozinky, strouhaná jablka a nalámané ořechy. Posypeme skořicí a vanilkovým cukrem dle chuti. Volné okraje přehneme a přitlačíme k nádivce.
Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 30 minut, podle zkušeností s vlastní troubou.
Krok 6: Po upečení můžeme vlažné štrúdly pokapat rumem.
Zveřejněno 4. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maminčin jablečný štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwPE
Moje poznámka
Maminčin jablečný štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwPE
Nejnovější recepty
Kvašené zelí
Přidáno před 14 hodinami
Cuketová bábovka s kakaem a banánem
Přidáno před 21 hodinami
Pečený holandský řízek
Přidáno 13. 9. 2025 21:36:51
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno 13. 9. 2025 15:01:03
Tvarohové knedlíčky plněné švestkami
Přidáno 13. 9. 2025 14:08:09
Čalamáda
Přidáno 13. 9. 2025 14:00:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
Kajkajak před 9 hodinami
Švestkové buchty z kynutého těsta
mrazule před 9 hodinami
Škvarečky z bedel
lukadu před 11 hodinami
Honzovy buchty (jemné a vláčné)
xlindadivis před 11 hodinami
Vepřové na kmíně
Zbynek Hladik před 12 hodinami
Bramborový koláč s meruňkami
Alamatej před 12 hodinami
Nebe v hubě
Kookina před 12 hodinami
Domácí kečup
Fitulka před 13 hodinami
Rychlý švestkový koláč
maminka Machulka před 14 hodinami
Hovězí kližka na česneku a majoránce
kimil před 14 hodinami
Tématické fráze:
strudl,
štrůdl recept,
recept na výborný jablečný štrůdl,
strudl na plech,
štrůdl z hery,
recept na štrůdl,
štrudl podle pohlreicha,
dobrý štrůdl,
maminčiny dobroty,
maminčiny recepty,
strudl s pudinkem,
recept na dobrý štrůdl,
strudl s jablky,
dobrý recept na štrůdl,
výborný jablečný štrůdl,
štrůdl video,
recepty štrudl,
jablečný štrůdl s ořechy,
recept štrudl,
štrúdl s jablky a pudinkem
Suroviny:
mouka hladká,
tuk hera,
cukr krupice,
vejce,
mléko,
kypřící prášek do pečiva,
jablko,
rozinky,
skořice mletá,
cukr vanilkový,
ořechy vlašské,
rum
Komentáře (22)
jablka nikdy necukruju,jen sypu skořicí.jsou sladka dost a když ne,přijde vhod jejich kyselost ve sladkém těstě
Už jsou v troubě,tak jsem zvědavá na výsledek
Všichni mí známi se olizovali a chtěli můj recept
Krásně vypadá, dobře chutná