Pečené holubinky
Ačkoliv se holubinkám méně zkušení houbaři často vyhýbají, jde o velmi dobré houby, které stojí za to ochutnat. Připravíme je velmi snadno v troubě, k dochucení použijeme pouze sůl.
Postup přípravy
Krok 1: U větších plodnic holubinek okraje klouboučku sloupneme, třeň odkrojíme.
Krok 2: Kloboučky opláchneme, necháme okapat a klademe na plech lupeny nahoru.
Krok 3: Posolíme, vložíme do spodnější části trouby a pečeme cca 20 minut při 200 °C.
Krok 4: Holubinky pustí hodně šťávy, tu nevyléváme, snažíme se servírovat i se skvělou šťávičkou, která zůstala v kloboučcích.
Zveřejněno 22. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené holubinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZVOE
Moje poznámka
Pečené holubinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZVOE
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 12 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 13 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 13 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 14 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová buchta
mamina58 před 5 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 8 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 8 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 9 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 10 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 10 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 10 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 10 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 10 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 11 hodinami
Tématické fráze:
holubinka zelená,
recepty z holubinek,
holubinka zelená recept,
houby holubinky,
salakvarda,
pečené ryzce,
recept z holubinek,
holubinka zelená recepty,
jedlé houby holubinky,
jedlé houby holubinky,
holubinky druhy,
houby-holubinky,
holubinky,recepty,
ryzec peprný,
holubinky-recepty,
priprava holubinek,
ryzec peprný recept,
salakvarda omáčka,
druhy holubinek,
holubinky na sádle
Komentáře (15)
Jak však holubinky poznat od ostatních druhů? Plodnice mají křehkou dužninu, která svojí pórovitostí a zrnitostí připomíná dužninu jablek. Jedním z hlavních rozlišovacích znaků je, vyrýpneme-li nožem nebo dvěma prsty vyštípneme kousek dužniny ze třeně, na okraji úlomku není nikdy dužnina vláknitě roztřepená. U většiny ostatních druhů hub způsobíme nepravidelné vytržení pletiva po délce třeně. Právě jen u holubinek nám zůstane v ruce pravidelný okrouhlý kousek dužniny, to je nejdůležitější znak pro rozpoznání holubinek!
Odkaz na celý článek:www.receptyonline.cz/letni-houby-nejchutnejsi-holubinky-8-dil--2636.html
xman:to věřím,že se může přihodit
Chce to však zkušenějšího houbaře, aby se mezi holubinky nedostaly jen "jednou" jedné houby
Bibi, holubinka nazelenalá je nejlahodnější holubinka