Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená vepřová plec s karotkou a bramborem

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 907 kJ /
1 651 kcal
Bílkoviny211,73 g
Tuky44,67 g
Vláknina35,70 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 1,51 g
Sůl3,50 g
Sacharidy83,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou plec nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Dobře maso s kořením promneme a dáme do pekáče společně s na hrubo nakrájenou cibulí. Krok 2: Podlijeme 3 dl vody a pečeme zakryté do změknutí masa. Posledních 20-30 minut pečeme na barvu bez zakrytí. Krok 3: Do hrnce nalijeme tři lžíce olivového oleje a 100 g plátek másla. Po rozpuštění másla přidáme na tenká kolečka nakrájenou karotku a zprudka opečeme. Krok 4: Po krátké chvilce přidáme jednu lžící krystalového cukru, osolíme, opepříme bílým pepřem a podlijeme čtvrt litrem za studena lisované 100 % mrkvové šťávy. Promícháme a necháme dusit na mírném plameni pod pokličkou. Krok 5: Když už jsou plátky mrkve skoro měkké tak v trošce vody rozmícháme jednu lžíci hladké mouky a vlijeme k mrkvi, a za častého míchání necháme na mírném plameni cca 10 minut provařit. Hotovou mrkev dochutíme oříškem másla, pro zjemnění a lesk omáčky. Podáváme s bramborem.

Zveřejněno 23. 8. 2011

Poznámka autora Colombo65

Dlouho nerealizovaná rodinná pochoutka - ta 100 % šťáva posunula chuť karotkové omáčky opravdu hodně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oAxj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oAxj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Mishina:
;-):-8:-8:-8;-):yes::yes::yes:

Lahoda na talíři, strašně jsme si pochutnali :-p. Děkujeme za výborný recept!:yes:

Rajčatová a mrkvová šťáva je mé oblíbené pití:-pale mrkvovou,kterou mám neustále po ruce by mě do jídla nenapadlo přidat:-ONo jo Vy chlapi jste v kuchyni samý dobrý experiment a fotky to dosvědčují:-p+10:yes::-K:-K

Mrkvová šťáva by mě snad nikdy nenapadla a přitom je to tak nabíledni...:-O Nádherné fotky, ty bych si snad i pověsila do kuchyně, nebo do restaurace, kdybych nějakou měla...:-):-K:yes:

:-))úžasně jedlé fotky:yes::yes:

:-K:-p:-p:-):yes: pěkné, "plecko to je naše všecko":-K:yes::yes:

Vepřový s karotkou máme hodně rádi. Se šťávou to neznám ale co nejdřív udělám.:-p:-p:-p:-D:-))

a "moment skousnutí" zase nic. to je nepořádek. :-) Ten nápad se šťávou se mi libí.

Jak píše Špagetka, začíná to fungovat i u mě, že já jsem sem lezla, večer by to bývalo lepší:-D Máš 4.bod:yes:

a tohle vypada taky paradne:-p:yes:

Otíku, hele, dneska je vedro, to nevařím, nemám sice ještě hlad, ale díky tobě ho pociťuju :-//:-D:-D:-D:-p:yes:

Tématické fráze:
pečená vepřová plec, vepřová plec pečená, pečená plec, vepřové plecko s bramborem, vepřové plecko pečené recepty, pečená vepřová plec recepty, plecko s bramborem, pečené plecko, pecene veprove plecko, vepřová pečené s bramborem, vepřová pečená plec, pečená vepřová plec recept, vepřové s bramborem, vepřová plec recepty, vepřová plec, pečené plecko s bramborem, vepřová plec pečená recepty, vepřová plec pečená recept, pečené vepřové s bramborem, vepřové plecko pečené

Suroviny:
plec vepřová, cibule, karotka, šťáva mrkvová, sůl, olej olivový, máslo, cukr, pepř bílý, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu