Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 143 kJ / 34 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 0,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Barevný rajčatový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xoK9
Moje poznámka
Barevný rajčatový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xoK9
Nejnovější recepty
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 5 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Cuketová pomazánka
Přidáno 18. 6. 2025 08:02
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno 18. 6. 2025 07:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 4 minutami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 5 minutami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 10 minutami
Salát z pečené červené řepy a cibule
Jana.Vernerova před 47 minutami
Špenátová polévka II.
Kajkajak před 2 hodinami
Žampionové placičky s nivou
Panova před 3 hodinami
Tříbarevná buchta (Ala)
Evculina84 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Kometka35 před 5 hodinami
Knedlíky z tvarohového těsta
janatka před 5 hodinami
Rychlá jemná pórková pomazánka
janatka před 5 hodinami
Tématické fráze:
rajčatový salát,
co udělat z rajčat,
rajčatový dresing,
kvašená rajčata,
rajčatový salát recept,
rajčatová čalamada,
paštikové koření vitana,
rajčatový salát s olivovým olejem,
recept rajčatový salát,
rajčatový salát s dresinkem,
salát ze zelených rajčat,
zelená rajčata kvašená,
rajčatový salát s olejem,
co udelat ze zelenych rajcat,
recepty rajcatovy salat,
kvasene zelene rajcata,
rajčatové odrúdy,
dresink na rajčatový salát,
dresing ze zelených rajčat,
dresing na rajčatový salát
Suroviny:
rajče,
cibule,
koření salátové,
olej olivový
Komentáře (9)
Testy prováděné v Německu ukázaly, že zelených rajčat není potřeba se obávat. Zelené skvrny na rajčatech ale i na bramborách ukazují na přítomnost toxické, termostabilní látky solaninu. To však není důvod k obavám, protože množství solaninu je ve slabě zelených rajčatech velmi malé.
Ani protlaky nebo další výrobky ze zcela zelených rajčat nejsou nebezpečné, pokud se jich nezkonzumuje příliš velké množství. Bylo zjištěno, že ve 100 g napůl dozrálých oranžovočervených plodů jsou nanejvýš 2 mg solaninu. Toxické množství je však 25 mg, 400 mg může být smrtelné. Ve zcela zelených rajčatech se obsah solaninu pohybuje mezi 9 a 32 mg na 100 g. Zpracováním riziko klesá. Při mléčném kvašení se snižuje obsah solaninu o 35 %. Zdroj: www.agronavigator.cz