

Dvoubarevné kokosové řezy s tuzemákem
Suroviny
- 250 g másla
- 250 g moučkového cukru
- 5 vajec
- 50 g práškového kakaa
- 200 g hladké mouky
- náplň:
- 200 g strouhaného kokosu
- 250 g moučkového cukru
- 120 g instantní krupicové kaše (dle potřeby)
- 250 g másla
- 150 ml rumu (dle potřeby)
- poleva:
- 100 g čokolády na vaření
- 70 g tuku
Postup přípravy receptu
Naložte do mísy odváženou mouku s cukrem, přidejte prosáté kakao, měkké, na kostky pokrájené máslo, vejce a v jediném kroku vypracujte ideálně v robotu tmavé těsto konzistence řídkého lineckého. Vypracujte je co možná nejrychleji, aby v něm příliš nepovolil tuk.
Na plechu s plátem pečicího pak z těsta „vytáhněte“ stěrkou, případně jednoručním válečkem rovnoměrně silný plát a v troubě vyhřáté na 180°C ho upečte (cca 15 minut).
Hned po vyjmutí z trouby plát propíchejte několikrát vidličkou. Připravte si náplň: ve větší míse smíchejte strouhaný kokos s moučkovým cukrem a krupicovou kaší, přilijte rozehřáté máslo, rum a vše promíchejte. Hmotu podle potřeby dohustěte krupicovou kaší, případně zřeďte přídavkem rumu.
Směs naneste na ještě teplý upečený plát a stěrkou či nožem ji uhlaďte povrch. Povrch nakonec polijte rozehřátou čokoládovou polevou a než ztuhne, posypte ji strouhaným kokosem.
Poznámka od kuchařky
Podrobný fotonávod na dvoubarevné kokosové řezy, polevu i náplň najdete ZDE:
http://www.hobbymanie.tv/clanek/dvoubarevne-kokoso...
K AUTORSTVÍ: Všechny recepty, které vám zde pro Vaši inspiraci předkládáme, jsou výsledkem mnohaleté, někdy až detektivní práce týmu lidí, v němž má každý svůj úkol. Kolegové jezdí po ČR i SR, navštěvují kuchařky, pekařky, cukrářky, dortářky či perníkářky (totéž ovšem i v mužském rodě), jejichž mnohdy celoživotní dílo zná často jen jejich nejbližší okolí. Fotografují krok za krokem jejich postupy, naslouchají radám, následně všechno sepíšeme. Další pátrají v archivech a snaží se realizovat dávné, ještě rukou psané recepty našich babiček, pra a praprababiček, stejně jako ty od dávných slavných mistrů svého řemesla. Respektujeme přání některých tvůrců, kteří nechtějí být jmenování, všichni však souhlasí se zveřejněním našim prostřednictvím.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dvoubarevné kokosové řezy s tuzemákem
-
isindy: no vida, i slepice se od kuřete může něco naučit
. Obrázek ale ani na bílou polevu moc nevypadá, jen jsou v ní namočené višně
-
hosta: http://www.diaprodukt.cz/Torras-Bila-cokolada-na-v... - existuje, ale s čokoládou to nemá nic společného
-
frejka55: Děkuju za odpověď, tak nějak mi to taky připadalo, zkusím s tmavou, bílá nám nechutná
V těch surovinách "čokoláda na vaření" je zavádějící, bílou čokoládu na vaření neznám
-
hosta:
Je to poleva z horké bílé čokolády (viz višně), která se vsákne do povrchu. Ale není nutná... -
frejka55: Opakuji prosím dotaz - je tam ta poleva či není?
-
Peppa:
Proto odkazujeme na náš fotonávod - na TOP jsme i tak dost "dlouzí", jak nám někteří vyčítají :) Jde ovšem o instatní krupicovou kaši, která se nemusí vařit... -
Mam dotaz: krupicovou kasi si mam nejprve dle navodu pripravit? Nebo se pridava Krupice v neupravenem stavu
..jinak velmi pekne!
-
jeden kousek jako druhý....krása
-
To se mně moc líbí!
+
-
Moc se mi líbí, oproti jiným vašim receptům je jednoduché a tím i pro mne přijatelné. Nebudu zřejmě čekat do třešní a brzy udělám. Nějak tedy nevidím tu čokoládovou polevu, na tu se asi nedostalo - domyslit si ji umím
Není tam náhodou poleva z čokolády bílé?
-
no to je krááááása
určitě vyzkouším
-
To vypadá hodně dobře, višně máme moc rádi, a kokos?