Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 143 kJ / 34 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 0,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Barevný rajčatový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xoK9
Moje poznámka
Barevný rajčatový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xoK9
Nejnovější recepty
Zelenina po čínsku s hlívou a shitake
Přidáno před 7 hodinami
Ostružinové kousky s tvarohem
Přidáno před 10 hodinami
Rychlá květáková polévka
Přidáno před 10 hodinami
Převalovaná meruňková buchta podle Ivety Fabešové
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a květáková kaše (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Brambůrky z mikrovlnky
Přidáno 10. 8. 2025 14:52:35
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Osvěžující melounové smoothie
Valis před 33 minutami
Drobenkový koláč
Popelkaa před 1 hodinou
Mrkvové šátečky od Ivety
Hanis před 1 hodinou
Oříšková bábovka
Kattyy před 2 hodinami
Květákový mozeček
mcmiruska před 2 hodinami
Karbanátky s cuketou a uzeným sýrem
Hedvika04 před 2 hodinami
Cuketovo - perníkové muffiny
Hedvika04 před 2 hodinami
Mini Pavlova
Nikijaho před 3 hodinami
Těstovinový salát
RaeRea před 4 hodinami
Mirabelkový sirup
Yvajs před 4 hodinami
Tématické fráze:
rajčatový salát,
co udělat z rajčat,
rajčatový dresing,
kvašená rajčata,
rajčatový salát recept,
rajčatová čalamada,
paštikové koření vitana,
rajčatový salát s olivovým olejem,
recept rajčatový salát,
rajčatový salát s dresinkem,
salát ze zelených rajčat,
zelená rajčata kvašená,
rajčatový salát s olejem,
co udelat ze zelenych rajcat,
recepty rajcatovy salat,
kvasene zelene rajcata,
rajčatové odrúdy,
dresink na rajčatový salát,
dresing ze zelených rajčat,
dresing na rajčatový salát
Suroviny:
rajče,
cibule,
koření salátové,
olej olivový
Komentáře (9)
Testy prováděné v Německu ukázaly, že zelených rajčat není potřeba se obávat. Zelené skvrny na rajčatech ale i na bramborách ukazují na přítomnost toxické, termostabilní látky solaninu. To však není důvod k obavám, protože množství solaninu je ve slabě zelených rajčatech velmi malé.
Ani protlaky nebo další výrobky ze zcela zelených rajčat nejsou nebezpečné, pokud se jich nezkonzumuje příliš velké množství. Bylo zjištěno, že ve 100 g napůl dozrálých oranžovočervených plodů jsou nanejvýš 2 mg solaninu. Toxické množství je však 25 mg, 400 mg může být smrtelné. Ve zcela zelených rajčatech se obsah solaninu pohybuje mezi 9 a 32 mg na 100 g. Zpracováním riziko klesá. Při mléčném kvašení se snižuje obsah solaninu o 35 %. Zdroj: www.agronavigator.cz