Ostružinový dort s drobenkou
Voňavé těsto s mandlemi, šťavnaté ostružiny a křupavá drobenka. Tenhle koláč má všechno, co si představíte pod domácím dezertem na konci léta — jednoduchý, sytý a tak dobrý, že zmizí dřív, než vychladne.
Suroviny pro 1 kus
dortová forma o průměru 24 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 384 kJ / 5 111 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,23 g |
Tuky | 220,62 g |
Vláknina | 58,50 g |
Cholesterol | 463 mg |
Sodík | 206 mg |
Sůl | 0,69 g |
Sacharidy | 656,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Náplň:
černice, cukor, kôru a šťavu privedieme k varu a 10 minút varíme na slabom plameni. Potom zahustíme solamylom rozmiešaným vo vode, necháme prejsť varom a odstavíme. Necháme vychladnúť. Krok 2: Cesto:
Zmiešame sypké suroviny: múku, prášok do pečiva, soľ, škoricu a mleté mandle. Krok 3: V inej mise vyšľaháme maslo, Amaretto, vanilkový cukor a kryštálový cukor. Potom dôkladne zašľaháme vajce. Krok 4: Prisypeme sypkú zmes a dobre premiesime. Cesto je trocha drobivé. Krok 5: Z cesta odoberieme štvrtinu, do ktorej rukou zapracujeme hrubo sekané orechy. Odložíme do chladničky. Krok 6: Zvyšným cestom vyložíme vymastenú tortovú formu tak, že okraje vydvihneme asi na 2,5 cm vysoko. Na cesto navrstvíme náplň a na ňu rozdrobíme časť cesta s orechami. Krok 7: Pečieme pri 160°C asi 40 minút. Vyberieme z rúry a necháme vo forme úplne vychladnúť. Až potom tortu vyberieme a podávame.
černice, cukor, kôru a šťavu privedieme k varu a 10 minút varíme na slabom plameni. Potom zahustíme solamylom rozmiešaným vo vode, necháme prejsť varom a odstavíme. Necháme vychladnúť. Krok 2: Cesto:
Zmiešame sypké suroviny: múku, prášok do pečiva, soľ, škoricu a mleté mandle. Krok 3: V inej mise vyšľaháme maslo, Amaretto, vanilkový cukor a kryštálový cukor. Potom dôkladne zašľaháme vajce. Krok 4: Prisypeme sypkú zmes a dobre premiesime. Cesto je trocha drobivé. Krok 5: Z cesta odoberieme štvrtinu, do ktorej rukou zapracujeme hrubo sekané orechy. Odložíme do chladničky. Krok 6: Zvyšným cestom vyložíme vymastenú tortovú formu tak, že okraje vydvihneme asi na 2,5 cm vysoko. Na cesto navrstvíme náplň a na ňu rozdrobíme časť cesta s orechami. Krok 7: Pečieme pri 160°C asi 40 minút. Vyberieme z rúry a necháme vo forme úplne vychladnúť. Až potom tortu vyberieme a podávame.
Zveřejněno 4. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ostružinový dort s drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0A5X
Moje poznámka
Ostružinový dort s drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0A5X
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 2 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 8 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 12 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 13 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 4 minutami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 5 minutami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 8 minutami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 10 minutami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 11 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 14 minutami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 23 minutami
Krkovička po farářsku
Olympus před 1 hodinou
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 1 hodinou
Nejlepší litý perník
Noumik před 1 hodinou
Tématické fráze:
ostružinový dort,
ostruzinovy koláč s drobenkou,
ostružinový koláč,
ostružinový táč,
drobenkový koláč s ostružinami a mandlemi,
kolač z černic vyborny,
ostru%c5%beinov%c3%bd+kol%c3%a1%c4%8d,
ostružinový tvarohový koláč s drobenkou,
nejlepsi ostruzinovy moucnik,
ostruzinový kolac s jogurtem,
drobenkový koláč s ostružinami,
koláč s ostružinami,
recepty z ostru,
s drobenkou,
ostružinový dort skořice recept,
ostružinový koláč top recepty,
ostružinový drobenkový moučník,
tvarožník s ostružinami,
bezlepkový ostružinový koláč,
ostružinový koláč s drobenka v dortové formě
Suroviny:
mouka polohrubá,
mandle mleté,
ořechy sekané,
cukr krystal,
máslo,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
skořice,
cukr vanilkový,
amaretto,
sůl,
ostružiny,
cukr krystal,
voda,
solamyl,
šťáva citronová,
kůra citronová
Komentáře (10)