Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 445 kJ / 584 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,98 g |
Tuky | 50,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 75 mg |
Sodík | 106 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí žebro dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Vaříme na mírném ohni a sbíráme z hladiny sraženou bílkovinu. Jakmile bílkovina přestane vytvářet pěnu, vložíme k masu kořenovou zeleninu, sůl, pepř, nové koření a bobkový list.
Krok 2: Vaříme tzv. tahem nikoliv varem cca 2 -3 hodiny.
Krok 3: Mezitím si můžeme dle vlastní potřeby dochutit směs na játrovou rýži (petrželka, česnek, pepř).
Krok 4: Vývar poté přecedíme a nakrájíme do něj 3 jarní cibulky na větší kousky a jednu mrkev na plátky. Za pomoci např. haluškového cedníku s většími otvory, protlačujeme připravenou játrovou směs do vařící polévky a ještě cca 15 minut provaříme. Pak již jen s chutí konzumujeme.
Zveřejněno 19. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí vývar s játrovou rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9D6z
Moje poznámka
Hovězí vývar s játrovou rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9D6z
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 15 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 19 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 23 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Toskánský bůček
poirotka před 28 minutami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 32 minutami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 2 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 2 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 4 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 4 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 14 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 14 hodinami
Tématické fráze:
jatrova ryze do polevky,
polévka s játrovou rýží,
hovezi s ryzi,
vivar s jatrovou rizi,
hovězí vývar,
játrová rýže do polévky - recept,
hovězí polévka s rýží,
hovězí vývar recept,
hovězí polévka s masovou rýží,
kureci vyvar s ryzi,
polévka s játrovou zavarkou,
polevka z jatrovou rýží,
rýžový vývar,
jak udělat hovězí vývar,
polévka s játtrovou rýží,
jak udelat játrovou rýži do polévky,
hovězí polévka s rýží a hráškem,
játrové knedlíčky s rýží,
játrové knedlíčky z polotovaru,
polevka s jatrovou ryzi recept
Suroviny:
žebro hovězí,
cibule,
sůl,
pepř,
mrkev,
petržel,
celer,
koření nové koření,
bobkový list,
směs na játrové knedlíčky
Komentáře (21)
Super!!!A jde to i bez masoxu