Dráteník z cukety (cuketový nákyp)
Slaný zeleninový nákyp je jedním z mnoha způsobů, jak zpracovat přebytky cuket. Díky sněhu z bílků je krásně nadýchaný a přidáním uzeného masa se zavděčíme i zapřisáhlým masožravcům. Je skvělý čerstvě upečený, ale i po studenu.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 532 kJ / 3 473 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 169,31 g |
Tuky | 201,28 g |
Vláknina | 27,62 g |
Cholesterol | 1,58 g |
Sodík | 4,72 g |
Sůl | 11,76 g |
Sacharidy | 238,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu, cibuli a česnek oloupeme. Starší cuketu vydlabeme, mladou není potřeba. Uzené maso nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 3: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky.
Krok 4: Cuketu, cibuli a sýr nastrouháme nahrubo, přidáme prolisovaný česnek, nakrájené uzené maso, žloutky a vše ostatní. Vše důkladně promícháme.
Krok 5: Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně ho vmícháme do cuketové směsi.
Krok 6: Těsto rovnoměrně rozetřeme na připravený plech.
Krok 7: Pečeme při 180 °C asi 35 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je nákyp dobře propečený. Po vytažení by špejle měla být čistá, bez zbytků těsta.
Krok 8: Nákyp podáváme teplý i po studenu.
Zveřejněno 2. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dráteník z cukety (cuketový nákyp)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YvKY
Moje poznámka
Dráteník z cukety (cuketový nákyp)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YvKY
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 13 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 17 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 19 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 22 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 5 minutami
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 56 minutami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 1 hodinou
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 2 hodinami
Bohatý ostružinový koláč
Tarantule před 2 hodinami
Domácí kečup
Baruska. před 3 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 8 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 14 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 15 hodinami
Krenex
dragomirac před 16 hodinami
Tématické fráze:
cuketovy nakyp,
cuketový dráteník,
nakyp z cukety,
cuketová nádivka s uzeným masem,
cuketa recepty,
cuketová nádivka s uzeným,
recepty z cukyny,
cuketa nákyp,
recepty z cukety nákyp,
pes ze salámu,
cuketovy nakyp s uzenym,
cuketový nákyp na hrnky,
cuketový nákyp recept,
recepty z cukety,
cuketový nákyp s uzeným masem,
cuketa-dráteník,
dratnik z cukuty,
recepty s cukyny,
cuketový nákyp se sněhem,
cuketová nakyp
Suroviny:
cuketa,
vejce,
maso uzené,
sýr tvrdý,
cibule,
česnek,
olej,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
pepř mletý,
sůl,
majoránka
Komentáře (22)
Nakonec přikusujeme k Frankfurtské polévce
Frankfurtská jemná polévka
Recept ještě nebyl hodnocen 4,8Vejce jsem dala celá....ale příště zkusím žloutky a bílky.
Myslíte si, že se mám pustit do přípravy i bez toho a bude to dobré??
Myslíte, že by mělo nějaký smysl, dát do nákypu z cukety z vajec SNÍH??? Např. že by nákyp byl nadýchanější? Díky za radu.