Patizon na pivu - s těstovinami
Variace na italské těstoviny, kde je roli cukety přebírá patizon a roli vína pivo. Nezvyklá kombinace zeleniny, hub a piva spolu však krásně ladí a pokrm vás jistě nezklame.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 264 kJ / 541 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,26 g |
Tuky | 32,17 g |
Vláknina | 14,24 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 44 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 44,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Houby spaříme v hrnci s horkou vodou. Přivedeme k varu a krátce povaříme.
Krok 2: Patizon očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostky.
Krok 3: Na olivovém oleji opečeme rozmáčknutý stroužek česneku, až začne pěnit. Přidáme kostičky patizonu a opečeme. Podlijeme pivem a dusíme do poloměkka.
Krok 4: Česnek vyjmeme a vyhodíme. Přidáme pokrájená rajčata a později protlak. Za dalších 5 minut i slité houby. Osolíme a opepříme. Dle potřeby opět podléváme pivem.
Krok 5: Na závěr přidáme téměř uvařené těstoviny a také trochu vody z jejich vaření. Směs se jejich škrobem zahustí. Vše spolu důkladně promícháme a servírujeme.
Krok 6: Na talíři dozdobíme petrželkou.
Zveřejněno 29. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Patizon na pivu - s těstovinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O5yQ
Moje poznámka
Patizon na pivu - s těstovinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O5yQ
Nejnovější recepty
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 15 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 21 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Luxusní a rychlý makovník
sarkasj@seznam.cz před 46 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 48 minutami
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 59 minutami
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 10 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 12 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 13 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 13 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 14 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
těstoviny s patizonem,
patizon recept,
uprava patizonu,
patizon recepty,
patizon,
patizon se žampiony,
vařený patizon,
jak varit patizon,
uprava patisonu,
patizon úprava,
recepty patizon,
recept špagety s patizonem,
špagety s patizonem,
zapečený patizon s těstovinami,
patizon na žampionech,
patison s těstovinou,
patizon se špagety,
patison uprava,
patyzon na pivu,
patison testoviny
Suroviny:
olej olivový,
česnek,
patizon,
rajče,
houby sušené,
protlak rajčatový,
pivo světlé,
petrželka hladkolistá,
sůl,
pepř mletý,
těstoviny
Komentáře (10)