Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 791 kJ / 428 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,07 g |
Tuky | 5,45 g |
Vláknina | 11,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 37 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 36,23 g |
Postup přípravy
Troubu rozehřejeme na 160°C, do třetiny výšky masa podlijeme vývarem a trochou vína, pekáček přikryjeme alobalem a pečeme hodinu. Krok 2: Potom odkryjeme a další hodinu dopékáme dozlatova. Ke konci výrazně zvýšíme teplotu. Zbytek vývaru zahřejeme. Krok 3: Upečené maso uchováváme teplé a výpek zprudka vysmahneme na tuk. Krok 4: Zaprášíme dvěma lžícemi hladké mouky, prosmahneme a zalijeme horkým zbytkem vývaru a vínem. Na mírné teplotě vaříme asi dvacet minut a doladíme pepřem, solí a případně špetkou cukru.
Zveřejněno 1. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové ocásky na česneku a bílém víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v9lM
Moje poznámka
Vepřové ocásky na česneku a bílém víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v9lM
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 6 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 6 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 7 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 10 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 10 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 4 hodinami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 6 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 6 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 7 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 7 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 8 hodinami
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 8 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Lucie Hertlova před 8 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Mika1307 před 8 hodinami
Vláčná mramorová bábovka
Amater.fillip před 8 hodinami
Tématické fráze:
prasečí ocásky recept,
vepřové ocásky recept,
prasečí ocásky,
vepřové ocásky,
recepty veprove ocasky,
dračí ocásky,
veprove maso na vine,
vepřové na česneku,
dračí ocásky recept,
veprovy ocasek na cesneku,
maso na bílém víně,
vepřové na víně,
uzeny vepřovy ocasek recepty,
těstoviny s dračími ocásky,
vepřový ocásek,
vepřový ocásek recepty,
recept vepřové ocásky,
vepřový ocásek recept,
uzené ocásky recept,
vepřový uzený ocásek
Suroviny:
ocas vepřový,
česnek,
víno bílé,
vývar,
rozmarýn čerstvý,
mouka hladká,
pepř,
sůl
Komentáře (12)
Pokud se týče toho "podobného receptu", co sem někdo aktivně dodal... Ty recepty mají společné snad jen použité maso a víno k vytvoření omáčky - ovšem totálně rozdílného druhu, a to i barevně. I kdybychom se pohybovali pouze v kategoriích červené - bílé, tak to nesedí. Protože jednou je to červené, podruhé zas bílé. Pečení masa nasladko v coca-cole a ovocné zavařenině nemá nic společného s pečením za použití bílého vína, česneku a rozmarýnu...to si myslím já.
Moc děkuju za zájem o recept a bodíky
tyhle vypadají taky skvěle