Suroviny
Porce: 6 - 8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 136 kJ / 749 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,18 g |
| Tuky | 29,71 g |
| Vláknina | 15,92 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 108 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 92,90 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomazánka z pohanky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kOrJ
Moje poznámka
Pomazánka z pohanky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kOrJ
Nejnovější recepty
Medové dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 7 hodinami
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 13 hodinami
Listové košíčky se sýrem brie, brusinkami a ořechy
Přidáno před 13 hodinami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno 7. 12. 2025 21:58:20
Skořicová kolečka
Přidáno 7. 12. 2025 21:41:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky
Milfu před 1 hodinou
Telecí líčka v ovocné marinádě
david.pacanda před 1 hodinou
Šťavnaté zapečené kotlety
Gygy2 před 3 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
l.sejkora před 3 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Evellinka před 4 hodinami
Výborné šlehačkové cukroví
Moni1703 před 4 hodinami
Sekaná "svíčková"
iveta.kroul před 5 hodinami
Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku
Sahula před 6 hodinami
Bílá krémová česnečka
Sahula před 6 hodinami
Tématické fráze:
pomazanka z pohanky,
pohanka recepty,
pomazánky z pohanky,
pohanka pomazánka,
pohanka recepty výborné,
recepty z pohanky,
pomazánka s pohankou,
pomazánka s pohanky,
pomazánka pohanka,
pohankové recepty pomazanka,
úprava pohanky,
pomazánky recepty,
pohanka pomazánky,
pohanka,
pomazánky,
moučník z pohanky,
pohanka recepty pomazánka,
pohanka recept,
top recepty,
pohankova pomazanka
Suroviny:
pohanka,
smetana kysaná,
česnek,
hořčice plnotučná,
sůl
Komentáře (18)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Ale NEVARIŤ ! Ani minútu, ničí sa rutín, a ten je v pohánke najdôležitejší.
Jinak já tuhle hnědou "neloupanou pohanku" třeba dělám tak, že když chci uvařit hrníček pohanky tak dám hrníček pohanky a 2 hrníčky vody do kastrolku a nechám to vařit téměř až do té doby kdy tam není už voda. Je to úprava maximálně na 10min. Doufám, že jste ten postup pochopily
U nás sa teraz predáva tepelne brúsená pohánka, preto je tmavšia, obrúsi sa len vrchná časť zrnka. Je výborná. Potom ju pripravujem ako chcem - polievky ( možno pridať trocha do akejkoľvek polievky ), zapekám, pomazánky, náplne, šaláty...proste kde ťa napadne.
Niet nič lepšie na naše cievy ako pohánky.
Len tú horúcu vodu treba použiť nie z varnej konvice, ale ohriatu na sporáku. Tá z konvice nie je vriaca, aj keď bublá a je v tomto prípade slabá.