Postup přípravy
Zveřejněno 13. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Omládek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mM2R
Moje poznámka
Omládek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mM2R
Nejnovější recepty
Polévka z červených paprik
Přidáno před 5 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou a smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Bezinkový sirup
Přidáno před 7 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Přidáno před 7 hodinami
Aronie griotka a sirup
Přidáno před 9 hodinami
Dýňová marmeláda s džusem
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kečup
zuzik8 před 6 minutami
Plněné papriky
Cernousek před 23 minutami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 31 minutami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 38 minutami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 1 hodinou
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 1 hodinou
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Jitule_m před 2 hodinami
Cuketový koláč se švestkami
Jitule_m před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Miroslav73 před 4 hodinami
Tématické fráze:
omladek,
co je omladek,
co je sladěnka,
co je to omládek,
co je to sladenka,
omládek recept,
testo na omladek,
jak se dělá omladek,
sladěnka,
na omládek,
sladěnka recepty,
co to je omládek,
jak udelat omladek,
vyroba omladku,
jak vyrobit sladěnku,
- omládek,
omladlek,
recept na omládek,
sladěnka recept,
co to je sladenka
Suroviny:
voda,
droždí,
sladovit,
mouka hladká
Komentáře (29)
Píšeš napr. že z odvážených surovín si odobrala vodu a múku - cathleen vodu aj múku na omládek uvádza zvlášť.
Klasické české rohlíky
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9Naozaj správne si odvážila suroviny, dala si 10 g droždia na skoro 500 g múky? V tom prípade by "chuť a konzistence k zaplakání" nemali dopadnúť, ako dopadli, droždie by nemalo byť cítiť. Postupuj podľa receptu, nechaj pracovať omládek 35-45 minút v teple (píšeš, že pracovalo), potom vymiesiš cesto, vykysnuté je pružné, prstom zatlačíš jamku do neho a pomaly sa vracia.
Ešte skús aj dvakrát upiecť tie rohlíky...či sa problém zopakuje. Nevzdávaj to!
dala lžičku medu a droždí. Vzniklo mi z toho něco husté, že se to nedalo, ani vymíchat, tak jsem přidala kapku vody. Nechala na teplém místě a čekala. Nabobtnalo to, to jo ! Ovšem ouha, nevěděla jsem, jestli to je dost, nebo ne! Tak jsem udělala těsto, ale žádný zázrak se po upečení nekonal, pořád tam to droždí bylo cítit. Nakynulo to, to jo , ale chuť a konzistence k zaplakání. Manžel to zbaštil, ale já, no obrblala jsem to! Jemu se to baští, když má dva chuťové pohárky, z toho jeden na víno a druhý na ochtnání slivovice, že ano. Dělala jsem recept od Cathlen, obyčejné rohlíky.
Klasické české rohlíky
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9Máslové makovky
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0Po nakrojení a ochutnaní vedieme doma debatu, či je lepší včerajší chlieb s bigou, alebo dnešný s omládkom...nedospeli sme k odpovedi.
http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/
A tady ještě jeden odkaz na přesnější recept (s gramy)
http://www.toprecepty.cz/recept/35079-zitny-kvasek...
To je vsecko, co ti pisu. Vic na tebe reagovat nebudu.
Za postup díky, dělala jsem omládek třeba u Ciabatty, jen jsem nevěděla, že to je omládek
Však se mrkni na některý z receptů - odkazů v Poznámce.