

Krůtí karbanátky s cuketou a kapustou
Suroviny
- 500 g krůtího mletého masa
- 150 g kapusty (uvařené nebo blanšírované)
- 150 g cukety
- sůl
- pepř
- 1 čajová lžička chilli omáčky (Harissa)
- petrželka
- libeček
- 4 stroužky česneku
- cibulka
- majoránka
- 1 vejce
- 1 šlehačka
- Solamyl podle hustoty směsi
- strouhanka
- polohrubá mouka
Postup přípravy receptu
Cibulku si nasekáme nadrobno, kapustu (jen střední vrstvu listů bez tvrdých konců), povaříme na cca 8 minut nebo jen blanšírujeme po tuto dobu.
Cuketu si očistíme, vydlabeme jadérka, necháme vypotit, přebytečnou šťávu vymačkáme.
K cuketě, pokrájené cibulce a kapustě přidáme mleté krůtí maso, vejce, koření, šlehačku, solamyl, prolisovaný česnek, nasekané bylinky, chilli omáčku (harissu) a vše dobře promícháme.
Vytvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance (mouce) a dáme na plech, pokapaný olejem, zapéci dozlatova. Během pečení karabanátky jednou obrátíme. Podáváme s bramborem nebo studené s chlebem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krůtí karbanátky s cuketou a kapustou
-
Anna Kocikova: a jak Aničko, druhý den jsme se mohlu utlouct
-
Máš to moc hezké Myško a věřím,že já bych si pochutnala i druhý den postudenu
-
Bahula:
díky Evi
-
Děkuji všem za milé komentáře
-
Ivi
-
Já bez libečku
+
-
To se nedělá, dělat mi takové chutě
-
+10
-
dobrý receptík
ještě jsem nedělala
-
-
Hlavně se všichni v pořádku vraťte, to je nejdůležitější
-
Iness: děkuji, mějte se fajn
-
rebeka:
Nadi, nespikli jen je sezona cuket. Tak jako byla sezona medvěda atd.
.
-
Kujme pikle, pikle kujme....neeee opravdu náhoda
. Brzo se vrať...tvoje recepty tady budou chybět
A cestou posbírej nějaké recepty
.
-
rebeka:
, malá domluva byla, ale bezvadné, jsem ráda