Zavaření utopenci
Někdy se stane, že máme k dispozici více uzeniny, než můžeme najednou spotřebovat. Pokud chcete uzeninu naložit a uchovat, nebo vám zbyde, můžete ji zavařit jako masný výrobek. Přísady a pikantnost nálevu záleží na chuti každého.
Postup přípravy
Krok 1: Sterilované okurky nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
Krok 2: Špekáčky 3x podélně nakrojíme, do krajních zářezů dáme plátek okurky, doprostřed hořčici, chilli a cibuli.
Krok 3: Můžeme sepnout párátkem a naskládáme do sklenic.
Krok 4: Do každé sklenice dáme 1 lžíci Vegety, zalijeme vodou s octem v poměru 1:1 asi 5 cm pod okraj.
Krok 5: Sterilujeme na 85 °C po dobu 25 minut. Uchováváme ve chladu.
Zveřejněno 13. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zavaření utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wREr
Moje poznámka
Zavaření utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wREr
Nejnovější recepty
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno před 11 hodinami
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno před 12 hodinami
Hruškové tiramisu
Přidáno před 14 hodinami
Veganský makovec
Přidáno před 15 hodinami
Marinovaná krkovička s argentinským kořením
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketa v sýrovém těstíčku - pečená v troubě
Kajkajak před 1 hodinou
Fazolková omáčka, zjemněná smetanou
Zdenislavka před 5 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
Monique76 před 8 hodinami
Vepřová krkovice v majonéze
Sahula před 8 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 8 hodinami
Základní kváskový chleba
Brona.S před 9 hodinami
Fazolové lusky na kyselo
Sahula před 9 hodinami
Houby na kyselo se smetanou
Sahula před 9 hodinami
Svíčková na smetaně
VeronikaRob před 10 hodinami
Tématické fráze:
utopenci v rosolu,
zavařování utopenců,
jak zavařit utopence,
utopenci s dekem,
zavařování utopenci,
utopenci zavařování,
jak dlouho vydrží utopenci,
utopenci recept s dekem,
recept na utopence s dekem,
zavařit utopence,
utopenci recept,
utopenci,
zaváření,
trvanlivost utopenců,
recept na utopence,
zavarovani utopence,
zavařené špekáčky,
tygří utopenci,
zavařený utopenec,
utopenci trvanlivost
Suroviny:
špekáček,
cibule,
okurky sterilované,
hořčice plnotučná,
podravka,
vegeta,
chilli,
ocet
Komentáře (14)
Já sůl a pepř dávám do nálevu vždycky, když dělám utopence, takže mě ani nenapadlo jinak. Já právě dochucovadla nepoužívám už moc let a ani je nemám doma, musela bych něco koupit kvůli receptu