

Kapustnica s kroupami
Suroviny
- 500 g kyselého zelí s nálevem
- 250 g ječmenových krup
- 3 brambory
- 2 nožičky paprikové klobásy
- 100 g tvrdého sýra
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Zemiaky narežeme na kocky a uvaríme.
Krúpy uvaríme tiež zvlášť.
Kapustu s nálevom povaríme 15 minút, pridáme krúpy a zemiaky aj s vodou, v ktorej sa varili, na kolieska narezanú klobásu, dosolíme, okoreníme, pridáme nastrúhaný syr a necháme povariť, kým sa syr nerozpustí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kapustnica s kroupami
-
sikulka7: Ďakujem za veľmi milý komentár.
-
Když mně dorůstaly děti a kluci byli ve věku, kdy měli pořád hlad, naučila jsem se dělat hutné polévky.Kamarádka jim říkala "polévka pro kojící matky". Udělala jsem základ jako bramboračku a na střídačku přidávala fazole, čočku, kroupy, nebo těstoviny. Už jsou dávno dospělí, ale tyhle polévky mají rádi dodnes.
-
Kroupy a brambory dávám celkem běžně do bramboračky, jsou skvělé. Nenapadlo mne je dát i do kapustnice!
Tak to musím v nejbližší době vyzkoušet
-
kroupy a brambory dohromady v polévce, to by mě nenapadlo
,ukládám a vyzkouším