Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 929 kJ / 222 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,80 g |
Tuky | 1,20 g |
Vláknina | 36,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 48 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 18,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hříbečky očistíme, ty větší překrojíme, omyjeme a vložíme do vařícího vývaru. Vaříme přesně 25 minut. (žampiony samozřejmě oloupeme)
Krok 2: Uvařené vyjmeme na talíř a podáváme se strouhaným křenem. Přelijeme horkým máslem nebo hořčicí. Podáváme s tmavým pečivem nebo s topinkami.
Krok 3: Vývar použijeme jako bujón se syrovým žloutkem.
Zveřejněno 16. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houby vařené jako ovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6X9
Moje poznámka
Houby vařené jako ovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6X9
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 3 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 7 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 23 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 2 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 2 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 4 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 4 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 5 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 5 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 5 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 7 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 7 hodinami
Tématické fráze:
houby recepty,
houby,
recepty houby,
ovar,
houby zavařování,
recepty na houby,
zavařování hub,
jak zavařit houby,
na houby,
zavařování klobás,
horkovzdušná trouba recepty,
ovar z hub,
zavařování žampionů,
ovar recept,
horkovzdušný hrnec recepty,
vaříme z hub,
jak zavařit klobásy,
horkovzdušný hrnec,
jak zavařovat maso,
vaření v horkovzdušném hrnci
Suroviny:
houba hřib,
vývar,
křen,
máslo
Komentáře (7)
Že hříbky chutnají jak maso - to je myšleno samozřejmě s nadsázkou