Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dalamánky kefírové

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

fb.lib fb.lib

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 606 kJ /
4 208 kcal
Bílkoviny130,20 g
Tuky64,65 g
Vláknina49,00 g
Cholesterol 195 mg
Sodík 6,20 g
Sůl15,45 g
Sacharidy751,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouky prosejeme do misky, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme středně tuhé těsto. Necháme 45 minut odpočinout, přetužíme a rozdělíme na dva kusy. Stočíme do bochánků, ze kterého vyválíme váleček těsta a krájíme stejné kousky těsta. Krok 2: Nakrájené kousky těsta stáčíme do malých bochánků a vytvarujeme večky. "Dalamánky originál". Krok 3: Dáváme na prkna potažené plátnem, závěrem dolů. Po nakynutí obracíme, potíráme vodou a sypeme sezamovým semínkem. Krok 4: Pečeme v páře.

Zveřejněno 21. 10. 2011

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dalamánky kefírové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wRR1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dalamánky kefírové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wRR1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

fb.lib:Františku, upekla jsem tvé dalamánky a dovolila jsem si dát fotku, kdyby sis jí nepřál vymažu, jsou dobré a dávám ti 2.bod:yes:

Františku, přidáte někdy taky něco, co jste sám upekl, nebo nám jen opíšete celou kuchařku?

Přesně jak píšete,stačí hrneček s vodou který tam dáte už při zapínání trouby.Je to pro lepší kynutí při pečení a aby pečivo netvrdlo.

Simona Kucerova:Simi já taky ne, ale myslela jsem si dát při pečení do trouby hrnek s vodou;-);-)

A jakpak asi chutnají:-?A ještě mám dotaz,nikdy jsem nepekla v páře,co je tím myšleno:-?

Vypada dobre :-)ale neni fotka;-(

Tématické fráze:
kefírové bochánky, pečeme z kefíru, co do těsta aby pečivo netvrdlo, dalamánky, dalamánek ve formičce, kefrove dalamánky, co dát do těsta, aby druhý den netvrdlo?, kefírové pečivo, pečivo z kefíru, dalamánky z brambor, kefírové pomazánky, aby domaci pecivo netvrdlo, aby cukrovi netvrdlo, pečení na páře recepty, dalamánky recept

Suroviny:
mouka pšeničná, mouka žitná, kefír, cukr, droždí, máslo, sůl, semínka sezamová,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu