Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roláda 6 krát 6

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

clupmi clupmi

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 6 krát 2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 505 kJ /
1 555 kcal
Bílkoviny59,06 g
Tuky46,31 g
Vláknina2,94 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 603 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy223,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Piškotová hmota: 6 lžic pískového cukru utřeme se 6 žloutky, přidáme 6 lžic polohrubé mouky a nakonec lehce vmícháme sníh ze 6 bílků. Rozetřeme na pečící papír na plech a pečeme 6 minut při 200°C. Vytáhneme a teplé srolujeme. Po vychladnutí rozbalíme a potřeme "třepacím" krémem. Krok 2: Třepací krém: Do uzavírací nádoby s těsnícím víkem dáme šlehačky, mandarinky, pudinky a ztužovač a třepeme 6 vteřin (až směs přestane šplouchat).

Zveřejněno 28. 10. 2011

Poznámka autora clupmi

Pokud počítáme na osobu dva kousky, tak uspokojíme mlsné chutě minimálně 6 osob.

http://www.clupmi.blog.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda 6 krát 6

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zxYm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda 6 krát 6

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zxYm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborná roláda :yes:

mnam,mnam:-p:-p+1:yes:

móóóc dobré - dělám:-D:yes: jen do těsta dávám i trošičku oleje cca l kávovou lžičku
ippofilo - mandarinky se dávají i se šťávou

Roládu dělávám, jen s jiným množstvím surovin. Je moc dobroučká.:-p Přidávám svou fotku.;-)

ty mandarinky se tam dávají s vodou či bez?

varilamyskakasicku: Ne, podebírám to takovou dlouhou, úzkou cukrářskou "špachtlí" a hned rukama stáčím a pak nechám vychladnout.

Náplň-krém je známá rychlovka, dělávám i s ananasem:-p

Tento recept jsem mela,roladu delala..recept jsem nekde ztratila,coz mne moc mrzelo..takze jsem ti nesmirne prenesmirne vdecna a moooc dekuji:-D:yes::-K Tady si ho ulozim,takze uz neztratim;-)

:yes::-pDělám podobně, máš tam fotečku ode mne ,dáváš pak na utěrku ten piškot po vyklopení z papíru? Pěkná roládka:-K

krááása,krém znám,ale nikdy jsem nezkoušela,jdu na to.pochvala za fotky:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
roláda recept, piškot ze 6 vajec, roláda ze 6 vajec, roláda bez vajec, roláda z 6 vajec, roláda 6 vajec, pišková roláda, piškot 6 vajec, roláda z vajec, piškotova rolada 6 vajec, roláda bez šlehání, 6 žloutků, piskotova rolada ze 6 vajec, piškotová roláda z 6 vajec, piškotové těsto ze 6 vajec, krát, piskot ze 6vajec, piškotové těsto z 6 vajec, 6 vajec, roláda s 6 vajec

Suroviny:
cukr písek, vejce, mouka polohrubá, krém, smetana ke šlehání, kompot mandarinkový, pudink vanilkový, ztužovač šlehačky

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu