Jemné bramborové knedlíky
Bramborové knedlíky jsou oblíbenou součástí českých jídel a spousta z nás si je vychutná i se svíčkovou nebo koprovou omáčkou. Těsto můžeme různě tvarovat, ale i plnit, počínaje sladkým ovocem, přes povidla až po uzené maso a špek.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 152 kJ / 1 948 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,36 g |
| Tuky | 17,52 g |
| Vláknina | 26,20 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 3,47 g |
| Sůl | 8,42 g |
| Sacharidy | 383,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory uvaříme den předem, protože těsto se nejlépe zpracovává z plně vychladlých brambor.
Krok 2: Brambory prolisujeme nebo pomeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto.
Krok 3: Z těsta vytvoříme knedlíky libovolného tvaru, které dáme vařit do vroucí vody a vytahujeme je, jakmile vyplavou (není třeba vařit déle).
Zveřejněno 28. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemné bramborové knedlíky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J7WP
Moje poznámka
Jemné bramborové knedlíky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J7WP
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 11 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky
MirkaHr před 2 hodinami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 11 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 11 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 13 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 14 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 17 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 17 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 17 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 17 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 18 hodinami
Tématické fráze:
bramborovy knedlík,
bramborové knedlíky jako peříčko,
kulaté bramborové knedlíky,
bramborové knedlíky kulaté,
bramborove knedliky,
bramborové knedlíky na sladko,
bramborové knedlíky z novych brambor,
bramborove knedliky se solamylem,
bramborový knedlíky domácí,
bramborovy knedlik jako pericko,
jak se delaji bramborove knedliky,
bramborové knedlíky recept,
bramborový knedlík z nových brambor,
slížky s mákem,
bramborové šlížky,
domací bramborové knedlíky,
bramborové kulaté knedlíky,
bramborový knedlík na sladko,
kulatý bramborový knedlík,
bramborový knedlík kulatý
Suroviny:
brambory,
krupice dětská,
solamyl,
vejce,
sůl
Komentáře (98)
Myslím, že autorka receptu ne. Jaký je rozdíl mezi nokem a knedlíkem?
Tohle je recept na noky, ne knedlíky...
1 kg oloupaných v šupce uvařených brambor - tak oloupané, nebo ve šlupce?
azeret:k tomu kilu příhoď jeden navíc.Já je dělám zásadně od oka.
P.S. Na té druhé fotce není uprostřed flek, to je pára
Měli jsme je s červeným a bílým zelím,husím stehnem a kouskem husích prsou, no nebe v hubě
a přiznám se bez mučení, že jsem dělávala bramb.těsto z prášku, ale toto vážně není nijak složité, velmi dobře se s ním pracuje a výsledná chuť se opravdu s tím kupovaným nedá srovnat..tohle jednoznačně vede
měli jsem ke špenátu a králíkovi...hrooozně mooc dobrééé
děkuji za rcp, bodík už jsem dala, teď přidávám jen obrázky a mohu jen doporučit
P.S. v mém podání to jsou spíše"rudé bolševické noky"
p.s.moc pekne knedlousky si vybahulila