Staročeský pečený kapr
Kapr pečený na slanině a cibuli, přelitý rozinkami marinovanými ve víně a medu je inspirován historickým receptem z dob, kdy chov kapra na našem území zažíval rozmach. Vyzkoušejte a nechce se na chvíli přenést do dob dávno minulých.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 327 kJ / 1 990 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,21 g |
Tuky | 150,52 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 237 mg |
Sodík | 1,94 g |
Sůl | 4,80 g |
Sacharidy | 122,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předem si naložíme rozinky do vína s medem.
Krok 2: Na dno pekáče naskládáme plátky slaniny a kolečka cibule, na to položíme okořeněného kapra potřeného máslem.
Krok 3: Pečeme v pekáči 10 minut na 200 °C. Potom zmírníme teplotu na 120 °C, přelijeme bílým vínem s rozinkami a dopékáme asi 20 minut.
Krok 4: Podáváme se šťouchanými bramborami.
Zveřejněno 2. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeský pečený kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/510v
Moje poznámka
Staročeský pečený kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/510v
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 11 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 21 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno před 21 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 1 minutou
Majonézové rohlíky
Annanas před 1 hodinou
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Pozde před 3 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 3 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 4 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 4 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 4 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 7 hodinami
Tématické fráze:
pečený kapr recepty,
pečený kapr,
pečený kapr v celku,
kapr pečený,
kapr pečený vcelku,
peceny kapr na vine,
kapr recepty,
pečený kapr recept,
pečeny kapr v celku na zelenině,
peceny kapr vcelku,
vanocni kapr recepty pečený,
kapr pečený v celku,
recept na peceneho kapra,
recept pečený kapr,
recepty na staročeského kapra,
pečený kapr celý,
vánoční pečený kapr,
kapr vcelku,
pečený celý kapr,
vánoční kapr staročeský
Suroviny:
kapr,
slanina,
cibule,
máslo,
rozinky,
víno bílé,
med,
sůl,
šalvěj,
zázvor mletý,
brambory,
zelí kysané,
cibule,
slanina
Komentáře (9)
jeden kapřík mi mrzne v mražáku, takže je to jasné