Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 115 kJ / 5 047 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 272,53 g |
Tuky | 248,70 g |
Vláknina | 29,07 g |
Cholesterol | 1,01 g |
Sodík | 3,89 g |
Sůl | 9,67 g |
Sacharidy | 416,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Větší pánev rozehřejeme, přidáme mleté maso a pečeme a mícháme pokud nezmění barvu cca. 5 minut. Přidáme nakrájenou cibuli, dokud nezůstane průsvitná cca 5 minut.
Krok 2: Podlijeme vínem, ochutíme solí a pepřem a dusíme cca 10 minut na nízkém plameni. Do druhého většího hrnce si dáme vařit těstoviny (tradičně by měly být duté jako penne) podle návodu s troškou soli. Těstoviny zcedíme a trochu ochladíme pod studenou vodou, aby se nám dál nevařilo.
Krok 3: Máslo dáme roztát a zalijeme jim těstoviny, které jsme dali nazpět do hrnce, kde jsme vařili a vmícháme 2 lžíce strouhanky přidáme zlehka vyšlehané bílky, nastrouhaný sýr a opatrně promícháme abychom nezlámali těstoviny.
Krok 4: Vytřeme olejem dno a boky zapékací misky a položíme půlku těstovin. Přidáme masovou nádivku a zarovnáme. Nahoru rozprostřeme zbytek těstovin a zarovnáme. Troubu si předehřejeme na cca 180°C.
Krok 5: Bešamelová omáčka: máslo si rozpustíme na pánvi a vmícháme mouku a vytvoříme hladkou jíšku, povaříme 1 minutu, ale aby nám nezhnědla. Přidáváme po troskách zahřáté mléko za stálého míchání. Trochu podusíme na velmi nízkém plameni pokud nezahustí ale nevaříme.
Krok 6: Odložíme z plamene a přimícháme utřené žloutky s troškou muškátového oříšku. Bešamel je hustší než omáčka, ale řidší než puding.
Krok 7: Bešamelem zalijeme těstoviny, posypeme zbytkem nastrouhaného sýru a dáme do trouby na cca 45 minut, dokud není vrch pěkně upečený dozlatova.
Zveřejněno 26. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řecká lasagne pastitsio
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6mXn
Moje poznámka
Řecká lasagne pastitsio
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6mXn
Nejnovější recepty
Jemná kuřecí roláda s hořčičnou omáčkou a zapečenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno před 17 hodinami
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno před 23 hodinami
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno 13. 8. 2025 20:46:51
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno 13. 8. 2025 13:48:03
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno 13. 8. 2025 13:27:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocné kůže
Lahvacek před 15 minutami
Medovník originál
AndreaMachacova před 8 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 12 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 14 hodinami
Přesnídávka jablečná
SidiJita před 15 hodinami
Paprika se sýrem pečená
Ivana64 před 15 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Marek Gloser před 16 hodinami
Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
kimlo před 18 hodinami
Zapečený kapr s bramborama a rajčaty
limosek před 19 hodinami
Omáčka nejen na špagety
Merylas před 19 hodinami
Tématické fráze:
pastitsio,
pasticio,
penne pasticio,
řecké šunkofleky,
lasagně recept originál,
řecké lasaně,
recke pastisio,
pastitsio recept,
jednoduché řecké recepty,
lasagne recept,
restaurace lasagne,
pastitio,
lasagne pastitio,
pastisio recept,
příprava pastitsio,
kefalotyri,
lasagne,
pastitio lasagne,
testoviny na pastitzio,
pastitsio 10 porcí
Suroviny:
olej olivový,
maso hovězí mleté,
cibule,
víno bílé suché,
rajče ve vlastní šťávě,
nať petrželová,
ořech muškátový,
skořice mletá,
parmazán,
sůl,
pepř mletý,
strouhanka,
těstoviny špagety,
bílek,
máslo neslané,
máslo neslané,
mouka,
mléko,
žloutek,
ořech muškátový,
sůl
Komentáře (8)
Tanička, je to jednoduché, zkus to jednou a uvidíš
Nonya, ve vyhledávači nezadávej celé slovo, ale jen část, stačí začátek, nebo kořen slova.
Skontaktujem sa s administratorom nech moje vymaze