Čokoládový dort Pavlova
Tento zákusek klame vzhledem. Vypadá složitě, ale na přípravu je jednoduchý a zvládnou ho i úplní začátečníci. Musíte jen vyšlehat tuhý sníh a dortový základ sušit v troubě při nižší teplotě delší dobu. Ozdobte šlehačkou a malinami.
Suroviny pro 1 kus
dortová forma o průměru 24 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 147 kJ / 3 381 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,40 g |
Tuky | 150,30 g |
Vláknina | 50,30 g |
Cholesterol | 375 mg |
Sodík | 546 mg |
Sůl | 1,17 g |
Sacharidy | 424,57 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 3. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládový dort Pavlova
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mMWE
Moje poznámka
Čokoládový dort Pavlova
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mMWE
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno před 4 hodinami
Placičky z podmáslí
Přidáno před 6 hodinami
Karpatské lečo
Přidáno před 7 hodinami
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno před 9 hodinami
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno před 11 hodinami
Čajot restovaný s krevetami a nudlemi z jedné pánve
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Škvarkové tyčinky
HanaS92 před 5 minutami
Kokosová roláda od IvettyG
Dyna1 před 1 hodinou
Bublanina
alenalentz před 2 hodinami
Nadýchané čokoládové muffiny
Lucie1001 před 3 hodinami
Zeleninový bulgur
Lucie1001 před 3 hodinami
Cuketová buchta
miryg13 před 3 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
ErikaU před 5 hodinami
Bleskové rohlíky
Lidusenkaf před 6 hodinami
Kynutý meruňkový táč
Rapljan před 6 hodinami
Drožďovo-cuketová polévka s nočky
TondaJ před 6 hodinami
Tématické fráze:
pečený dort z bílků pavlova,
nigella lawson dort pavlova,
top recepty dort pavlova,
pavlova nejlepší recept,
pavlova recept podle nigelly lawson,
dort z bílků,
dort pavlova,
nejlepší dort pavlova,
dort pavlova wikipedie,
dort pavlovova,
dort pavlovova,
dort ze snehu,
nigella lawson čokoládový dort,
čokoládový dort z bílků,
dorty recepty,
pavlova,
dort z vaječných bilků,
dort ze šlehaných bílků,
dort pavlova pecení,
pavlovova dort
Suroviny:
bílek,
cukr krystal,
ocet balsamiko,
kakao,
čokoláda hořká,
smetana ke šlehání,
maliny
Komentáře (9)
Pro informaci: Pavlova je dort z pečeného krému ze šlehaných bílků, zdobený šlehačkou a ovocem populární zejména v Austrálii a na Novém Zélandu. V obou zemích je považován za národní jídlo a obě země se přou o jeho původ. Dort je pojmenovaný na počest slavné ruské baleríny Anně Pavlové která v roce 1926 a 1929 navštívila Austrálii a Nový Zéland. O původ tohoto dortu se oba státy přou. Pravděpodobně však vznikl na Novém Zélandu. Keith Money, autor životopisu Anny Pavlovy, uvedl že dort připravil v roce 1926 šéfkuchař hotelu ve Wellingtonu kde Anna Pavlova žila. Šéfkuchař se inspiroval její tutu (baletní sukní) ze světlezeleného hedvábí. Sukni představoval krém ze šlehaných bílků ozdobený šlehačkou. K docílení zelené barvy, stejné jako balerínino tutu, ozdobil kuchař dort kiwi.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Pavlova