Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 802 kJ / 2 104 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,39 g |
Tuky | 5,17 g |
Vláknina | 26,24 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 57 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 452,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny ingredience dáme do 5 litrové nádoby (používám od okurek),zalejeme vychladlou cukrovou vodou.Zakryjeme celofánem a propícháme ho.
Krok 2: Necháme 6 neděl v teple kvasit.
Krok 3: Stáhneme do lahví a 3 neděle necháme ustát.
Zveřejněno 13. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rýžové domácí víno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yoR6
Moje poznámka
Rýžové domácí víno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yoR6
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 14 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečná polévka
Kajkajak před 51 minutami
Lasagne se sójovým masem
FranTisket před 3 hodinami
Buchta z jogurtu
iva.satkova před 3 hodinami
Jablkový závin pro chlapy
Noumik před 4 hodinami
Šunkofleky II
Honza62 před 4 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
ZboSy před 4 hodinami
Holandský řízek
Kristina1 před 4 hodinami
Srdíčka na smetaně
brtna před 8 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 8 hodinami
Fazolková polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Tématické fráze:
domácí víno,
domácí cinzano,
víno z rýže,
trnkové víno,
rizove vino,
domácí víno recept,
činzáno z rýže,
výroba domaciho vina,
jak udělat domácí víno,
vyroba ryzoveho vina,
domácí víno recepty,
domácí výroba vína,
recept na domácí víno,
ryzove cinzano,
domácí trnkove vino,
cinzano recept,
domácí vína,
recepty na domácí víno,
recepty na domácí vína,
domácí trnkové víno recept
Suroviny:
rýže,
květ muškátový,
cukr vanilkový,
koření hřebíček,
ořech muškátový,
rozinky,
citron,
droždí,
cukr,
voda
Komentáře (49)
milans13:
Jj, Time Is Money
Zkuste zkusit chlebové kůrky...
http://vasek.webz.cz/
droždí kolik asi% dosáhnu?
Co jsem četla na internetu příspěvky od vinařů, tak klasické kvasinky nedoporučují, za prvé je to cítit po kvasnicích a za druhé nejsou kvasinky odolné alkoholu, takže brzy umírají a nedokvasí nápoj úplně dokonale. Já použila vinařské kvasinky a živnou sůl (balíček po 7 Kč - a do 5ti litrového demižonku stačí půlka. Jinak vše jako milans13, jen jsem přidala půlku oloupaného grepu a hrstku brusinek, četla jsem, že si lidi hrají s kombinacemi sušených meruněk, ananasu atd. Určitě taky vyzkouším. Toto víno má hodně alkoholu - po malým zkušebním panáčku to člověk cítil v hlavě, četla jsem, že se dá dosáhnout cca 16procent. Je fakt čistý, ve skleničce se nedá rozeznat od vína, které má zlatavější barvu. Mě vyšel litr na cca 30 kč, což je bomba, teď nám kvasí ještě šípkové a bude i trnkové, tak dobrou chuť.
Ještě chci podotknout, že se nejedná o nějakej utrejch, víno je opravdu lahodné a má výbornou kořeněnou chuť (jako metropol), ale je silnější