Kokosovo - medový žerbó
Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 602 kJ / 5 641 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,32 g |
Tuky | 249,62 g |
Vláknina | 26,50 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 736 mg |
Sůl | 1,77 g |
Sacharidy | 743,03 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kokosovo - medový žerbó
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mM3R
Moje poznámka
Kokosovo - medový žerbó
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mM3R
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 16 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 7 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 8 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 9 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 10 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 10 hodinami
Maková náplň
mismi před 10 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 12 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 13 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 13 hodinami
Tématické fráze:
řezy s kokosovou nádivkou,
kokosovy medovy rez,
žerbo rezy kokosove,
zákusek žerbo,
gerbeaud řezy,
nejzajímavější recepty na zákusky,
medový punčový řez,
žebró maďarský recept,
žerbo rezy,
žerbo,
maďarské žerbo řezy,
rezy žerbo,
maďarské řezy žerbo,
žebro maďarský,
žerbó rezy cukráreň,
maďarský koláč žerbo,
recept na maďarské zerbo,
žerbo zákusek recept,
maďarsky medový rez,
kokosové řezy žerbo
Suroviny:
vejce,
cukr,
margarín,
med,
mouka,
soda jedlá,
cukr moučkový,
margarín,
mléko,
mouka,
cukr vanilkový,
kokos strouhaný,
džem meruňkový,
poleva čokoládová
Komentáře (9)
Gerbeaud - žerbó - já si myslím, že to je stejné jako když my píšeme "polívka ála Laďa"
Na plech sa uloží 1, plát, potrie lekvárom, posype husto mletými orechami a cukrom, prikryje druhým plátom, opäť potrie lekvárom a posype cukrom a orechami a zakryje 3. plátom. Po upečení sa poleje čokoládovou polevou.
Žebró rezy dostať u nás v každej cukrárni, je to akási "základná výbava"
Tento recept je pozmenený, žerbó by som ho nenazvala, aj keď má spoločné so žerbó to striedanie.
Ale určite je chutný, podľa ingrediencií to jasne vidieť
Žerbó rezy tu na topkách sú, len poleva má byť čokoládová bez zdobenia :
http://www.toprecepty.cz/recept/3763-zerbo-rezy/
Sú tu ešte jedny žerbó rezy :
http://www.toprecepty.cz/recept/8949-skladanka/
Takto sa predávajú v cukrárňach
Ale líbí se mi to, to ano
Jinak jsem vysvětlení názvu zkopírovala ze slovenských topek - "Autorom je Emil Gerbeaud. Tento slávny cukrár prišiel do Budapešti v r. 1884 na pozvanie Henricha Kuglera. Stal sa jeho spoločníkom a čoskoro prevzal celú firmu. Pochodil aj Nemecko a Anglicko. Jeho cukráreň navštevovala vtedajšia elita - králi, kniežatá, bohatí priemyselníci a magnáti. On sám sa dostal vysoko v spoločenskom rebríčku, bol uznávaným svetoznámym cukrárom. Prejavil svoj odborný talent a zaviedol viac ako 100 nových druhov tovarov a svoje výrobky aj exportoval. Pán Gerbeaud /čítaj "žerbo"/ je autorom višní v koňaku aj čokoládových dražé a iných preslávených zákuskov. Zerbo rezy v Madarsku zľudoveli. Podnes ich predávajú v cukrárňach a pripravujú sa v každej domácnosti."