Boloňská omáčka a špagety
Tradiční boloňská omáčka vyžaduje delší čas přípravy a jinak tomu není ani v našem receptu. Výhodou je, že si můžete připravit větší množství, které si uchováte na později. Podávat ji můžete k těstovinám, ale hodí se i do lasagní.
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Boloňská omáčka a špagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/51DY
Moje poznámka
					
				
Boloňská omáčka a špagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/51DY
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 27 minutami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 40 minutami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 56 minutami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 10 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 12 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 13 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 14 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							omáčka na špagety, 
						
						
							boloňská omáčka, 
						
						
							omáčka na špagety recept, 
						
						
							recept na omáčku na špagety, 
						
						
							spagety s bolonskou omackou, 
						
						
							omáčky na špagety, 
						
						
							omáčka bolognese, 
						
						
							prava bolonska omáčka, 
						
						
							jaké maso na boloňské špagety, 
						
						
							spagety bolonese, 
						
						
							boloňská omáčka z rajčat, 
						
						
							recept na boloňskou omáčku, 
						
						
							italska omacka na spagety, 
						
						
							červená omáčka na špagety, 
						
						
							recept na špagety s boloňskou omáčkou, 
						
						
							bolonská omáčka recept, 
						
						
							omáčka na špagety z rajčat, 
						
						
							recept omáčka na špagety, 
						
						
							omáčka ke špagetám, 
						
						
							italská bolonska omacka
						
					
						Suroviny:
						
							maso mleté, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							víno červené, 
						
						
							protlak rajčatový, 
						
						
							bazalka čerstvá, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							těstoviny špagety
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (16)
Vůbec nedoporučuji.
Tuto omáčku už jedině s čerstvými rajčaty a se vší zeleninou která do ní patří.
Každopádně do Bolognese patří i kořenová zelenina a řapíkatý celer.