Suroviny
Porce: 8-9
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 882 kJ / 2 123 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,45 g |
| Tuky | 49,75 g |
| Vláknina | 15,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,41 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 353,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu (Dort, Koláč, Rychlý) asi 5-7 minut jen umíchat, pak program stopneme a omládek necháme v zavřené pekárně 45 minut kynout.
Krok 2: Přidáme zbytek surovin a stejným programem, opět bez předehřevu, necháme umíchat těsto. Program stopneme a těsto necháme v zavřené pekárně asi hodinu vykynout.
Krok 3: Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 8-9 dílků, z každého uděláme bulku a před dalším tvarováním necháme 10 mint odpočinout - s těstem se pak mnohem lépe pracuje, je poddajnější.
Krok 4: Můžeme udělat rohlíky (jako na fotce) nebo jakékoliv jiné tvary - bulky, bagety, uzlíky.
Krok 5: Vytvarované pečivo necháme asi 45 minut kynout na plechu s pečícím papírem nebo fólií, potřeme vejcem, sypneme kmínem - to pro vůni a vložíme upéct do vyhřáté trouby (220°C/15-17 minut, každá trouba peče jinak).
Krok 6: Pečivo je možné potřít třeba jen vodou, kmín na něm bude ale málo držet. Jsou nadýchané, lehounké, voňavé a díky tomu, že nejsou jen z hladké mouky, i sytivější než bílé rohlíky.....
Zveřejněno 6. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pšeničné rohlíky (pečivo)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jOpv
Moje poznámka
Pšeničné rohlíky (pečivo)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jOpv
Nejnovější recepty
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
Tématické fráze:
rohlíky z prášku do pečiva,
rohlíky recept,
domácí rohlíky s práškem do pečiva,
domácí rohlíky od hrušky,
recept na bílé pečivo,
domácí bílé pečivo,
recept rohlíky,
wwwhruska.cz,
domácí rohlíky z prášku do pečiva,
recept na rohlíky,
bílé pečivo recepty,
domaci rohlik s praskem do peciva,
hruška peče rohlíky,
bile pecivo recept,
domácí bílé rohlíky,
domácí pečivo hruška,
rohliky z prasku,
rohlík recept,
domaci pecivo od hrusky,
rohlíky z prášku do pečiva
Suroviny:
voda,
sladěnka,
droždí,
mouka hladká,
voda,
olej,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
mouka chlebová pšeničná,
sladěnka
Komentáře (25)
Pak propracuješ, rozdělíš na dílky a ...dál podle receptu
ivčo. co k tomu dodat. takže i tento rok je moje předsevzetí, že zhubnu, v čudu. o víkendu do nich půjdu.
Mívám v kuchyni chladněji a tak když chci, aby mi těsto kynulo v teple, zapnu po jeho umíchání na 1-2 minuty program Pečení