Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolová polévka z uzeného žebra

Hutná, sytá polévka vonící uzeným masem a česnekem přijde vždy k chuti. Navíc tolik potřebné luštěniny se v našem jídelníčku objevují tak málo, přestože jsou považovány za opravdový energetický zázrak.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Semy.cz

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 80 min

95 min (15 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 275 kJ /
1 739 kcal
Bílkoviny116,90 g
Tuky4,30 g
Vláknina96,63 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 67 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy261,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzená žebra omyjeme a zeleninu očistíme. Krok 2: Do tlakového hrnce vložíme omytá žebra, oloupanou cibuli, mrkev, stroužek česneku a fazole. Množství fazolí zvolíme podle množství vody a podle požadované hustoty polévky. Přibližně na 3-4 litry vody 500 g fazolí. Krok 3: Dáme vařit asi na hodinu, dokud nebudou fazole měkké. Krok 4: Po uvaření obereme maso od kostí a vrátíme ho do polévky. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Krok 5: Potom přidáme koření dle chuti, zahustíme jíškou a povaříme přibližně 20 minut.

TIP: Nízkokalorické potraviny - fazole, postarají se o bílkoviny a vlákninu

Zveřejněno 11. 1. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zm2w

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zm2w

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Fazolovou máme rádi .. já vařím z hodně fazolí a polovinu jich rozmixuji. Nemusí se poté zahušťovat.

Fazolovou polévku mám rád jako takovou. Ovšem jsou i alternativy, kdy ač jsou tam fazole, tak mi nechutná. To ale neplatí pro tuto alternativu. Tato je moc dobrá. Mám tři alternativy, které obvykle vařím. No, teď už mám čtyři;-) Dávám palec nahoru:yes:

Dobrota!! :yes::-p

viky8:pro ty kdo rádi pitvají - bobkovy list dávám do polevky, nedavam ho do jíšky

já dávám do jišky trošku červeny papriky a bobkový list jinak je to vcelku stejne je to opravdu mnamka palec nahoru :yes:

Dělám hodně podobnou a je :-*:-p:yes:...+1

Fazole máme rádi na všechny způsoby.Polévka je vydatná a jak píše Anička i Rebi...já si dávám do talíře trošku octa ...manža a kluci to nemusí...posílám bodík.:yes:

eraserhead 11. 1. 2012 11:49
Sůl, tu mal zoznam použitých surovín končiť

pozrel som aj ostatné tvoje mäsové recepty, tie sú fajn tak prečo sa znižovať k tým pachutiam ako je vegeta, magi a jíška.
Zahustiť sa dá predsa aj bez použitia múky alebo jíšky (rozmixovať časť základu), a chuť tomuto jedlo dá predsa udené mäso. Skús tam nabudúce krátko pred dokončením hodiť vetvičku čerstvého rozmarínu a zoprár čerstvých lístkov šalvie. Môžeš to zabaliť do gázy a potom to jednoducho vytiahneš.

S octíkem mňam:-p+2:yes:Ale ten si přidávám až do talíře,každý ho ve fazolajdě nemusí:-)

Dobrá kombinace, dělávám, ale bez mrkve;-):yes:

je výborná:yes::yes: taky tak dělávám, jen ještě přidávám kapku octa;-)
posílám 1.bodíček;-):-):-K:yes:

Tématické fráze:
fazolová polévka s uzených žeber, fazolová polévka z uzených žeber, uzená fazolová polévka, fazolová polévka, fazolova polevka s uzenym zebrem, fazolová polévka s uzeným, fazolová polévka s uzenými žebry, fazolová polévka z uzeného masa, polévka z uzených žeber, fazolova polevka s uzenym masem, uzená polévka s fazolemi, fazolová polévka recept, uzena polevka s fazoli, fazolačka s uzeným, fazolova polevka s uzeninou, fazolová uzená polévka, recept na fazolovou polevku, fazolová polévka uzené, fazolačka s uzenými žebry, fazolová polévka uzená

Suroviny:
fazole, žebra uzená, cibule, mrkev, česnek, máslo, mouka hladká, majoránka, kmín drcený, sůl, vegeta, maggi

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu