Medové řezy
Blíží se víkend a přemýšlíte, co upečete dobrého? Vyzkoušejte například tyto řezy s medem a skořicí. Pláty těsta jsou po upečení tvrdé, ale nebojte, jakmile je promažete krémem a necháte uležet, krásně zvláční a ohromí každého, kdo ochutná.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 288 kJ / 3 654 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,75 g |
Tuky | 163,26 g |
Vláknina | 10,65 g |
Cholesterol | 1,44 g |
Sodík | 4,32 g |
Sůl | 2,34 g |
Sacharidy | 453,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Velký plech vymažeme tukem.
Krok 2: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme pevný sníh.
Krok 3: Mouku prosejeme, smícháme se solí, skořicí, sodou bikarbonou, přidáme tekutý med, žloutky smíchané s cukrem a rozpuštěné máslo. Nakonec vmícháme sníh z bílků a vypracujeme těsto.
Krok 4: Těsto necháme odpočinout v lednici asi 30 minut.
Krok 5: Pak těsto vyválíme na připravený plech a pečeme při teplotě 160 °C asi 20 minut.
Krok 6: Poté teplý plát rozkrojíme na 2 díly (kolmo, ne prořezávat jako dort) a necháme vychladnout.
Krok 7: Krém: Z mléka, pudinku a žloutků uvaříme hustou kaši. Do vlažné kaše vmícháme tuhý sníh z bílků. Máslo vyšleháme s cukrem a zašleháme studenou pudinkovou směs.
Krok 8: Jeden vychladlý díl těsta potřeme krémem, přikryjeme druhým dílem a mírně zatížené uložíme do druhého dne do lednice, aby ztuhly. Pláty jsou zpočátku tvrdé, musí se odležet a zvlhnutím změknout.
Krok 9: Podáváme pocukrované moučkovým cukrem a nakrájené na řezy.
Zveřejněno 31. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nY97
Moje poznámka
Medové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nY97
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 17 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 3 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 9 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 9 hodinami
Krenex
dragomirac před 11 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 11 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 11 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 12 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 12 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 12 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 13 hodinami
Tématické fráze:
medove rezy,
nejlepší medové řezy,
medové řezy recept,
medový řez,
recept na medove rezy,
krem do medovych rezu,
medové recepty,
medové řezy recepty,
krém na medové řezy,
řezy medové nejlepší recepty,
recepty medové řezy,
recept medové řezy,
medový rezy,
medove rezy top recept,
medové řezy krém,
řezy medové,
recept na medový řez,
medovy řez recept,
medovéřezy,
recepty na medove rezy
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
med,
skořice mletá,
soda jedlá,
sůl,
mléko,
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
pudink vanilkový,
tuk
Komentáře (43)
a máslo,cukr po upečení placky namažu krémem a nechám na plechu, přikryji mokrou vyždímanou utěrkou a druhého dne nechám v chladné místnosti. Druhý den potřu povrch trochu krémem a posypu nastr.ořechy a jde mi krásně krásně krájet.
Mám podobný recept po mamince, jen krém : v 1/2 l mléke 1 pudink, 3 lžíce hr.mouky - uvařit hustou kaši.Potom 20 dkg másla+20 dkg cukru utřít a po částech vmícat uvař.kaši. Žádné vejce.
Pláty plním až za 2-3 dny- po upečení nikdy - jsou jako desky
to jsem fakt blázen