Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 999 kJ / 1 434 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,60 g |
| Tuky | 55,85 g |
| Vláknina | 36,03 g |
| Cholesterol | 78 mg |
| Sodík | 213 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 181,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupané a na sousta nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka.
Krok 2: V misce smícháme podrcená hořčičná semínka, kmín, prolisovaný česnek, pálivou papriku a zázvor. Zakápneme citrónovou šťávou a dvěma lžícemi vody.
Krok 3: Uvařené brambory scedíme, trošku protřepeme, aby se narušil jejich povrch a necháme okapat.
Krok 4: Na hluboké pánvi rozpálíme olej a máslo a opékáme na něm brambory ze všech stran dozlatova a dokřupava.
Krok 5: Brambory dáme stranou a do pánve vlijeme směs koření a citronu, vaříme, dokud se tekutina neodpaří. Hezky to voní.
Krok 6: Pak zvýšíme plamen, přidáme omytý a okapaný špenát a vaříme prudce asi 2-3 minuty, dokud listy neovadnou.
Krok 7: V tomto okamžiku do pánve vrátíme brambory, společně promícháme a je hotovo.
Tuto nezvyklou, ale překvapivě chutnou kombinaci podáváme s bílým jogurtem.
Tuto nezvyklou, ale překvapivě chutnou kombinaci podáváme s bílým jogurtem.
Zveřejněno 2. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špenát a brambory netradičně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jvn5
Moje poznámka
Špenát a brambory netradičně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jvn5
Nejnovější recepty
Domácí veka
Přidáno před 5 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 7 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 11 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 15 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 5 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 6 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 7 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 8 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 9 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 11 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 12 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 12 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 13 hodinami
Tématické fráze:
jak upravit baby špenát,
úprava baby špenátu,
úprava špenátu,
úprava listového špenátu,
jak upravit listový špenát,
baby špenát úprava,
listový špenát recept,
listový špenát úprava,
úprava čerstvého špenátu,
jak upravit spenat,
úprava mraženého špenátu,
jak upravit čerstvý špenát,
mražený listový špenát,
čerstvý špenát recept,
čerstvý listový špenát recept,
špenát úprava,
spenat s bramborem,
příprava listového špenátu,
recept - listový baby špenát,
baby špenát recept apetit
Suroviny:
brambory,
špenát čerstvý,
semínka hořčičná,
římský kmín mletý,
paprika sušená pálivá,
česnek,
zázvor,
šťáva citronová,
olej olivový,
ghee,
jogurt bílý
Komentáře (19)
a žížule, tak mě napadá.. co tak použít místo brambor gnocchi.. to by snad šlo, ne