Špenát a brambory netradičně

zizala Kuchařka: zizala

Doba přípravy: 40 minut 4 porce Zeleninová jídla 18 názorů

Suroviny

1 kg brambor
400 g čerstvého špenátu nebo mraženého listového špenátu
1 lžička drcených hořčičných semínek
rovná 1 lžička drceného římského kmínu
velká špetka pálivé papriky nebo 1 feferonka
1 stroužek česneku
1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
citrónová šťáva
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce přepuštěného másla
K podávání:
bílý jogurt
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané a na sousta nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka.

  2. V misce smícháme podrcená hořčičná semínka, kmín, prolisovaný česnek, pálivou papriku a zázvor. Zakápneme citrónovou šťávou a dvěma lžícemi vody.

  3. Uvařené brambory scedíme, trošku protřepeme, aby se narušil jejich povrch a necháme okapat.

  4. Na hluboké pánvi rozpálíme olej a máslo a opékáme na něm brambory ze všech stran dozlatova a dokřupava.

  5. Brambory dáme stranou a do pánve vlijeme směs koření a citronu, vaříme, dokud se tekutina neodpaří. Hezky to voní.

  6. Pak zvýšíme plamen, přidáme omytý a okapaný špenát a vaříme prudce asi 2-3 minuty, dokud listy neovadnou.

  7. V tomto okamžiku do pánve vrátíme brambory, společně promícháme a je hotovo.

    Tuto nezvyklou, ale překvapivě chutnou kombinaci podáváme s bílým jogurtem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Špenát a brambory netradičně

1 2

Tématické fráze: jak upravit baby špenát úprava baby špenátu úprava listového špenátu úprava špenátu jak upravit listový špenát listový špenát recept listový špenát úprava úprava čerstvého špenátu baby špenát úprava jak upravit spenat úprava mraženého špenátu jak upravit čerstvý špenát mražený listový špenát čerstvý špenát recept čerstvý listový špenát recept spenat s bramborem špenát úprava příprava listového špenátu recept - listový baby špenát baby špenát recept apetit

Zapomněl/a jsem heslo