Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 370 kJ / 566 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,42 g |
| Tuky | 49,20 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 153 mg |
| Sodík | 1 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 30,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nastrouháme kůru z poloviny omytého pomeranče. Vymačkáme tolik šťávy z pomeranče aby to vydalo na pět lžic.
Krok 2: Do pánve dáme nastrouhanou pomerančovou kůru i šťávu, máslo a cukr. Zahříváme na mírném ohni dokud se máslo nerozpustí. Každou palačinku přehneme na půl a pak ještě jednou na čtvrtku. Palačinky poskládáme do omáčky v pánvi, prohřejeme a pořádně je okoupeme v omáčce. Pak je otočíme z druhé strany.
Krok 3: V malém kastrůlku si na mírném ohni zahřejeme likér, odstavíme z ohně a zapálíme. Hořícím likérem přelijeme palačinky. Po zhasnutí plamene můžeme podávat.
Zveřejněno 3. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Flambované palačinky (Crêpes Suzette)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JlqD
Moje poznámka
Flambované palačinky (Crêpes Suzette)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JlqD
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 21 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 21 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 26 minutami
Vrstvený salát
Haname před 2 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 3 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 5 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 6 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 6 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 6 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 7 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 7 hodinami
Mila kuličky
Marule před 7 hodinami
Tématické fráze:
flambované palačinky,
crepes suzette,
crepes suzette pohlreich,
creppes,
palačinky crepes suzette,
flambovana palacinka,
crepes recept,
crepes suzette recept,
palacinky na pomerancich,
crepe suzette recept,
flambovane palacinky s pomerančem,
grand marnier palačinky,
palačinka crepe suzette,
palačinky s pomerančovým likérem,
palačinky crepe de suzette,
palacinky pomeranc,
čím nahradit likér grand marnier,
flambované palačinky grand marnier,
grand marnier recepty,
flambovana pomeranc
Suroviny:
palačinky,
pomeranče,
máslo,
cukr,
grand marnier
Komentáře (11)
Souhlasím s vámi
U profíků jsem okoukal, že k obracení stačí vidlička: utopit palacinku v omáčce, pak navinout na hroty a rozvinout druhou stranou do omáčky
Když toto chystám před flambováním v kuchyni, tak vložím palačinku do omáčky, pak opatrně uchopím obouruč prsty jako kapesníček a v omáčce vymáchám i druhou stranu a složím kapesníček do šátečku a pak šátečky vyskládám do pánve
Nepoužívám ani extra kastrůlek k nahřívání alkoholu. Fambuji přímo na pánvi...