Piškotová kakaová roláda
Piškotová kakaová roláda je lahodný dezert, který spojuje jemnou kakaovou chuť piškotového těsta s osvěžujícími jahodami a šlehačkovou náplní. Piškotové těsto je lehké a nadýchané, zatímco sladké jahody dodávají roládě svěžest a kontrastují s bohatou kakaovou chutí.
Suroviny pro 1 kus
Menší plech 34x34 nebo 25x40
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 794 kJ / 2 341 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,36 g |
Tuky | 105,04 g |
Vláknina | 19,60 g |
Cholesterol | 888 mg |
Sodík | 354 mg |
Sůl | 0,82 g |
Sacharidy | 287,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky.
Papír na pečení velikosti menšího plechu potřeme tukem, vysypeme moukou a položíme na plech. Krok 2: Žloutky utřeme s částí cukru, až zvětší svůj objem a zbělají. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a kakaem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně přidáváme zbylý cukr. Nakonec zlehka vmícháme sníh do těsta. Krok 3: Těsto na něj rozetřeme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 10 minut. Je nutné troubu hlídat, jakmile těsto začne chytat barvu, vyndáme ho z trouby, aby se nevysušilo. Krok 4: Potom těsto překlopíme na utěrku posypanou moučkovým cukrem, papír stáhneme, piškot stočíme a zabalíme do utěrky. Po vychladnutí ho opatrně rozvineme, potřeme částí šlehačky, poklademe nakrájenými jahodami. Stočíme a zbylou šlehačkou a jahodami roládu zdobíme. Krok 5: Jahodová šlehačka: vychlazenou smetanu ušleháme se ztužovačem a promícháme s cukrem a částí rozmačkaných jahod. Větší plody necháme na proložení šlehačky a na ozdobu.
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky.
Papír na pečení velikosti menšího plechu potřeme tukem, vysypeme moukou a položíme na plech. Krok 2: Žloutky utřeme s částí cukru, až zvětší svůj objem a zbělají. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a kakaem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně přidáváme zbylý cukr. Nakonec zlehka vmícháme sníh do těsta. Krok 3: Těsto na něj rozetřeme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 10 minut. Je nutné troubu hlídat, jakmile těsto začne chytat barvu, vyndáme ho z trouby, aby se nevysušilo. Krok 4: Potom těsto překlopíme na utěrku posypanou moučkovým cukrem, papír stáhneme, piškot stočíme a zabalíme do utěrky. Po vychladnutí ho opatrně rozvineme, potřeme částí šlehačky, poklademe nakrájenými jahodami. Stočíme a zbylou šlehačkou a jahodami roládu zdobíme. Krok 5: Jahodová šlehačka: vychlazenou smetanu ušleháme se ztužovačem a promícháme s cukrem a částí rozmačkaných jahod. Větší plody necháme na proložení šlehačky a na ozdobu.
Zveřejněno 19. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotová kakaová roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r7L
Moje poznámka
Piškotová kakaová roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r7L
Nejnovější recepty
Pivní cibulačka
Přidáno před 13 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno před 14 hodinami
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 18 hodinami
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno 7. 10. 2025 21:36:25
Mrkvová bábovka
Přidáno 7. 10. 2025 14:47:02
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno 7. 10. 2025 11:29:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
VeronikaRob před 6 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Ashelin před 9 hodinami
Kedlubnové zelí
Bernardy@telecom.cz před 10 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Komberec před 11 hodinami
Celerová pomazánka
Majkaa před 13 hodinami
Tažený štrúdl
MarekvariMiskovi před 13 hodinami
Dětská jablečná přesnídávka II
jana.kulkova před 15 hodinami
Tématické fráze:
piškotové těsto recept,
roláda jednoduchá která nepraská,
roláda jednoduchá která nepraská video,
piškotové těsto,
piškotová roláda se šlehačkou,
rolády a řezy recepty video,
roláda se šlehačkou,
hrnková roláda,
těsto na roládu,
recept na piškotovou roladu,
roláda recept,
hrníčková roláda,
roláda z piškotového těsta,
rychlá piškotová roláda,
jednoduchá roláda pro začátečníky kakaova,
babiččiny rolady,
piškotová roláda se šlehačkou se povede,
recept na roladu,
rychlá a dobrá roláda - cukroví,
těsto na piškotovou roládu
Suroviny:
žloutek,
bílek,
cukr písek,
kakao,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
cukr vanilinový,
ztužovač šlehačky,
jahody,
tuk,
mouka,
cukr moučkový,
jahody
Komentáře (8)
taky se pridavam k nic moc :
taky se pridavam k nic moc :