Velikonoční bába
Ochutnejte netradiční velikonoční pečivo. Každý kousek této neobvyklé dobroty je vzpomínkou na staré receptury, které se dědily po generace. Vzpomínka na dávné časy zahřeje u srdce a potěší každého pamětníka.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 150 kJ / 1 948 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,02 g |
| Tuky | 68,42 g |
| Vláknina | 10,60 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 1,98 g |
| Sůl | 4,56 g |
| Sacharidy | 222,74 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 30. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční bába
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwqG
Moje poznámka
Velikonoční bába
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwqG
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 19 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 19 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrové tyčinky
Jitinka před 23 minutami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 3 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 3 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 3 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 3 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 4 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 4 hodinami
Mila kuličky
Marule před 4 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 5 hodinami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 7 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční plecovník,
velikonocni pochoutky,
plecovník recept,
baba,
baba.mail,
baba velkonocni,
plecovniky,
patizonová nádivka,
recept na plecovníky,
recept na plecovník,
recept bába,
velokonocni baba,
plecovnik,
plecovník z listového těsta,
velikonoční nádivka po italsku,
velikonoční recepty,
recepty plecovník,
velikonocni nadivka z kvásku,
zapečene klobasy plecovnik,
kvásek na plecovník
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
žloutek,
droždí,
máslo,
maso uzené,
klobása,
vejce,
sádlo
Komentáře (6)
Škoda, že už nemůžu poslat bodík