Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí rumové řezy

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lasicka

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 598 kJ /
6 357 kcal
Bílkoviny93,44 g
Tuky352,69 g
Vláknina42,99 g
Cholesterol 1,79 g
Sodík 313 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy619,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celá vejce a žloutky vymícháme s cukrem do hladka. Krok 2: Přidáme citr.kůru, po částech sypeme mouku a na závěr ušlehaný sníh z bílků. Krok 3: Těsto rovnoměrně rozetřeme na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova. Krok 4: Vychladlý korpus rozkrojíme na tři stejné díly. Krok 5: Náplň : Cukr a vodu dáme hřát na plotnu a když to začne vřít, přidáme ořechy. Můžeme hned vypnout, jde o to, aby se ořechy spařili. Krok 6: Pak přidáme čokoládu, aby se hezky roztekla a potom zbytek surovin. Zamícháme a necháme schladnout. Krok 7: Vezmeme jeden díl těsta, pokapeme rumem, potřeme tenkou vrstvou marmelády a na ni rozetřeme polovinu náplně. Krok 8: Vezmeme druhý díl korpusu, lehce přitiskneme a opakujeme jako u prvniho dílu. Krok 9: Přitiskneme posledni díl a ten také ještě pokapeme rumem. Necháme přes noc v lednici uležet. Krok 10: Druhý den rozpustíme ve vodní lázní čokoládu s máslem, cukrem a dle potřeby přidáme smetanu. Čokoládu necháme za průběžného míchání schladnout na potřebnou konzistenci a připravený moučník jí pokryjeme a necháme v ledničce ztuhnout.

Zveřejněno 26. 2. 2012

Poznámka autora lasicka

Místo rumu můžete použít punč. Řezy se mohou podávat i se šlehačkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí rumové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Km9G

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí rumové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Km9G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Príma řezy:-p+4:yes:

:yes:+3:yes:;-)

Ivana Ch:;-)

blbý by bylo,kdybych ho nepekla a jen opsala,ale jinak nevidim problém vtom,ze sem lidé dávají i recepty,které nekde viděli.

lasicka:Já přece neříkám že to vadí.

lasicka: šikula:yes:

Ivana Ch:to přeci nevadí,každý na to nekouká a mě zaujal.Všechny recepty musí odněkud vzejít:-K

Tento moučník dělali minulý týden v televizi Kluci v akci.

tak jsme to zmákli:-D:-D:-D

:-p čím víc rumu, tím víc adidas:-p:-D:yes:

lasicka::-)fotku můžeš od receptu vymáznout, v počítači si ji otočíš a znovu sem nahraješ, už správně ;-)Zkus to.

Jana Remkova:a to uz ted nejde nak opravit?

jééééééé,já se omlouvám,že je to naruby:-!:-!:-))konečně jsem se tam naučila dávat fotky a ted tohle:-8Příště to bude správně,slibuju:-D:-D

lasicka no, dobré, proč ne? Škoda, že ta fotka není otočená, nic na tom není. Jak si prohlížíš fotky, které jsi natáhla z PC, tak pod každou fotkou je šipka otočená vlevo a vpravo. Stačí na jednu kliknout, až je fotka tak, jak má být;-)

Tématické fráze:
domácí řezy, rumové řezy, rumové řezy na plech, kluci v akci rumové řezy, ořechovo rumové řezy, domácí punčové řezy, kluci v akci řezy, rumové ořechové řezy, kluci v akci poslední díl, kluci v akci čokoládová poleva, ananasové řezy kluci v akci recepty, kluci v akci ananasove rezy, kluci v akci makovnik, punčové řezy recept kluci v akci, kluci v akci všechny recepty ananasové řezy, makovník kluci v akci, kluci v akci recepty makovník, kluci v akci ořechové kuličky, rumové kuličky kluci v akci, recept na rumove řezy

Suroviny:
vejce, žloutek, cukr moučkový, citron, mouka hrubá, rum, marmeláda rybízová, cukr krupice, voda, piškoty dětské, ořechy mleté, citron, čokoláda na vaření, rum, čokoláda na vaření, máslo, cukr moučkový, smetana ke šlehání

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu