"Sachr" dort
Čokoládový dort, který se po upečení promazává meruňkovou marmeládou, připomíná slavný vídeňský Sacher. Těsto je krásně vláčné a plné čokolády – čím kvalitnější použijete, tím lepší bude výsledek. A pokud chcete dort ještě slavnostnější, můžete ho na povrchu ozdobit čokoládovým sypáním.
Suroviny pro 1 kus
dortová forma o průměru 20-22 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 322 kJ / 4 140 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 84,78 g | 
| Tuky | 166,76 g | 
| Vláknina | 14,70 g | 
| Cholesterol | 1,81 g | 
| Sodík | 653 mg | 
| Sůl | 1,36 g | 
| Sacharidy | 567,70 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem, nebo vymažeme.
	Krok 2: Ve vodní lázni rozpustíme nalámané čokolády.
	Krok 3: Z bílků ušleháme sníh, změklé máslo utřeme s cukrem do pěny.
	Krok 4: Do másla s cukrem pak vmícháváme postupně žloutky a po částech čokoládu a mouku. Ke konci do hmoty opatrně vmícháme i sníh.
	Krok 5: Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě 40-45min. Upečení kontrolujeme vpíchnutím špejle.
	Krok 6: Vychladlý korpus dvakrát prořízneme a promažeme jemnou meruňkovou marmeládou.
	Krok 7: Polevu připravíme tak, že čokoládu nalámeme na čtverečky, smetanu přivedeme téměř k varu a přelijeme ji přes čokoládu. Rozmícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Necháme chvíli zchladnout a natřeme na hotový dezert.
Zveřejněno 7. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
"Sachr" dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7O7y
Moje poznámka
					
				
"Sachr" dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7O7y
Náhodný recept
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 22 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 23 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 27 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 57 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							sachr dort, 
						
						
							sachr dort recept, 
						
						
							sachr recept, 
						
						
							sachr, 
						
						
							sachr dort kluci v akci, 
						
						
							recept na sachr dort, 
						
						
							dort sachr, 
						
						
							sacher dort kluci v akci, 
						
						
							sachrův dort kluci v akci, 
						
						
							pravý sachr dort recept, 
						
						
							recept na sachr, 
						
						
							sacheruv dort kluci v akci, 
						
						
							krém do sachr dort recept, 
						
						
							recept sachr, 
						
						
							rychle dorty sachr, 
						
						
							recept na pravy sachr dort, 
						
						
							dort sachr recept, 
						
						
							sachrův dort recept, 
						
						
							dort recept, 
						
						
							recept sachr dort
						
					
						Suroviny:
						
							čokoláda hořká, 
						
						
							čokoláda mléčná, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							vejce, 
						
						
							máslo, 
						
						
							marmeláda meruňková, 
						
						
							tuk, 
						
						
							čokoláda mléčná, 
						
						
							smetana ke šlehání
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (68)
Čokoládu nalámu - nestrouhám ji a pomalu na sporáku na nejmenším hořáku za stáleho mícháni rozpouštím v té smetaně .
www.toprecepty.cz/recept/20161-hebka-husta-cokoladova-poleva/
Včera jsem pekla a dodnešku jsem vydržela ať trošku ustojí
Jo a málem bych zapoměla i když to v receptu není tak vždycky vmíchávám mouku po lžících střídavě se sněhem ,lehčeji se to smíchá !Teda aspoň mně !
A dneska se mi opravdu zvlášť povedl ! Je tak dobrý,že je ho škoda sež...!
Veronika.Hrozna:
Každopádně - pokud máš chuť na čokoládové řezy, zkus je
A jestli sis vsimla, v Poznamce pisu, ze je to jen takova variace na Sacher, i proto mam nazev v uvozovkach....
tyjo, ale jak hebce na mě načuhuje z toho vobrázku...esli si vykoušu blánu na monitoru, dám ti to k úhradě
finneta: sebe samu někdy štvu
Cathleen, nevěřím, že ty bys nedokázala něco upéct. S kynutým těstem jsi kouzelnice
co je na něm nádherného
ti dám... max. chuť čokolády
hříšně sladkohořká čokoláda se snoubí s pikantnostní meruňkou a to celé dohromady s luxusním fotem... hmmm
už víš