Snadný a lahodný cheescake s borůvkami podle Lízy
Cheesecake se základem z máslových sušenek, s náplní z Lučiny a zakysané smetany, přelitý borůvkovou omáčkou. Recept, který překvapí vynikající chutí a jednoduchou přípravou. Přesto vypadá jako zákusek z luxusní kavárny.
Suroviny pro 1 kus
forma o průměru 23 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 562 kJ / 4 198 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,04 g |
Tuky | 286,05 g |
Vláknina | 15,90 g |
Cholesterol | 1,39 g |
Sodík | 1,35 g |
Sůl | 2,94 g |
Sacharidy | 301,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušenky rozdrtíme v robotu nebo v mikrotenovém sáčku pomocí válečku na nudle nebo ploché strany paličky na maso. Sušenkové drobky smísíme s máslem roztopeným na plotýnce nebo jen povoleným při pokojové teplotě.
Krok 2: Směs rovnoměrně natlačíme do dortové formy, jejíž dno jsme vyložili pečícím papírem. Dáme na chvíli do ledničky zatuhnout.
Krok 3: Dále ušleháme vejce s cukrem do bělavé pěny, přimícháme Lučinu, několik kapek citronové šťávy a špetku soli.
Krok 4: Směs navrstvíme na sušenkový základ a vložíme do trouby předehřáté na 190 °C. Pečeme 25 minut a vyjmeme. Teplotu v troubě zvýšíme na 210 °C.
Krok 5: Mezitím smícháme zakysané smetany s vanilkovým cukrem a po vyjmutí koláče z trouby je rovnoměrně natřeme na povrch. Vrátíme do trouby na 5 minut.
Krok 6: Po upečení necháme vychladnout a uložíme na několik hodin do lednice (nejlépe přes noc).
Krok 7: Borůvky vložíme do kastrůlku, zahřeme s trochou vody, přisypeme cukr a necháme probublat. V hrníčku rozpustíme lžičku solamylu v malém množství vody, rozkvedláme a nalijeme k vroucím borůvkám. Povaříme do hustoty omáčky.
Krok 8: Ztuhlý studený koláč krájíme na řezy a přeléváme horkými borůvkami.
Zveřejněno 11. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Snadný a lahodný cheescake s borůvkami podle Lízy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pr8W
Moje poznámka
Snadný a lahodný cheescake s borůvkami podle Lízy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pr8W
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 12 hodinami
Třešňová granita
Přidáno před 16 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 19 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 21 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno 29. 6. 2025 17:36
Naložený česnek v sádle
Přidáno 29. 6. 2025 17:15
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makový koláč s třešněmi
Moanka před 12 minutami
Vepřové plátky s těstovinami
Moanka před 13 minutami
Hrníčková bublanina
Pechova.veronika84 před 24 minutami
Koláč s rebarborou a tvarohem
Lucie Hertlova před 7 hodinami
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 11 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 13 hodinami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 13 hodinami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 13 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 14 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 14 hodinami
Tématické fráze:
cheascake,
borůvkový cheesecake recept,
cheesecake borůvkový recept,
borůvkový cheescake,
cheesecake s borůvkami,
cheesecake borůvkový,
borůvkový cheesecake,
cheesecake top recepty,
ovocný cheescake,
cheesecake recept s borůvkami,
cheas cake,
lehký cheescake,
recept na cheesecake s boruvkami,
borůvkový cheescake recept,
lahodný cheesecake,
borůvkový přeliv,
poleva na cheescake,
dezert s borůvkami,
jak se dělá cheescake,
cheescake z lučiny
Suroviny:
sušenky máslové,
máslo,
lučina,
vejce,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
smetana zakysaná,
cukr vanilkový,
borůvky,
voda,
solamyl,
cukr,
šťáva citronová
Komentáře (22)
El, ruku na srdce.. byla jsi v jejím věku jiná
A já se bojím, aby se neopařila, nepopálila, nebo neřízla, tak na ni koukám, hlídám ji a ona mě vyhání z kuchyně, že není malá a ať se jí do toho nehečmám... Tak většinou už naštvaná odejdu ("dělej si tu, co chceš") a jen čekám, kdy se ozve to pokorné "mami...", no a pak jí pomůžu, ona mě zase vyhodí a tak furt dokola.
Chtěla bych, abychom vařily spolu, ale to má potom pocit, že všechno dělám já a ona jen přicmrdává, tak ji v tom musím asi nechat vykoupat samotnou...
Ale recept mě nadchnul jednoduchostí i výsledkem, zkuste..
Rebí, ta moje forma má 23cm - klidně bych brala menší.
Líza zdědila geny po mamince... zřejmě
myslím, že i malinám by to tam slušelo
jenom dotaz: jak velkou máš dortovou formu
já mám obavu, že ta moje je příliš velká