Kuřecí "segedín" z papiňáku
Oblíbený segedínský guláš, pocházející z Maďarska, se povětšinou připravuje z vepřového masa. Jestliže vepřovému moc neholdujete, vyzkoušejte jeho obměnu z kuřecího masa. Za pomocí tlakového hrnce bude hotový za pouhou půlhodinku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 615 kJ / 2 298 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 157,53 g | 
| Tuky | 124,78 g | 
| Vláknina | 32,47 g | 
| Cholesterol | 430 mg | 
| Sodík | 5,95 g | 
| Sůl | 14,67 g | 
| Sacharidy | 90,85 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Opláchnuté maso nařežeme na větší kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
	Krok 2: Pokud je zelí hodně kyselé, propláchneme ho a překrájíme na menší kousky.
	Krok 3: V papiňáku na rozpáleném oleji smažíme cibuli 2 minuty. Přidáme nakrájené maso, promícháme a necháme zatáhnout.
	Krok 4: Zasypeme kmínem, paprikou a minutu restujeme. Přidáme zelí, víno, podlijeme 300 ml horké vody, přidáme bobkový list, nové koření a promícháme.
	Krok 5: Po ochlazení hrnec otevřeme, guláš zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a za občasného promíchávání provařujeme na mírném plameni 10 minut. Je-li třeba, dochutíme solí a pepřem a podáváme s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 23. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Kuřecí "segedín" z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rXGw
Moje poznámka
					
				
Kuřecí "segedín" z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rXGw
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 42 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 10 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 11 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 15 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 45 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							segedín z papińáku, 
						
						
							segedínský guláš v papiňáku, 
						
						
							segedin z kuřeciho masa, 
						
						
							segedín z kuřecího, 
						
						
							segedín v tlakáči, 
						
						
							jak dochutit segedin, 
						
						
							segetin v papinaku, 
						
						
							segedin z kurete, 
						
						
							kuřecí segedýn, 
						
						
							segedin s klobásou, 
						
						
							kuřecí segedínský guláš, 
						
						
							segedínský guláš z papiňáku, 
						
						
							segedin s kureciho masa, 
						
						
							jak ochutit segedín, 
						
						
							čím dochutit segedín, 
						
						
							segedin kureci maso, 
						
						
							segedyn v papinaku, 
						
						
							kuřecí segenín, 
						
						
							segedin, 
						
						
							segenín v papináku
						
					
						Suroviny:
						
							kuřecí stehenní řízky, 
						
						
							zelí kysané, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							víno bílé, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							kmín drcený, 
						
						
							olej, 
						
						
							cibule, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (22)
Za vyzkoušení,fotku i bodík Ti děkuji
Dělala jsem z krůtího stehna a všem doporučuji, jen dobu vaření jsem prodloužila o deset minut.
OTO-jak píšu v poznámce,já osobně také dělávám ze stehen z Kauflandu,ale jaději pro začátečníky jsem uvedla to vykostěné maso.Samozřejmě záleží na každém,jaké použije.Já jsem kdysi byla při vykosťování hrozné nemehlo
NADI-při nakládání domácího zelíčka manželovi nějak ujela ruka se solí a zelí je opravdu moc kyselé,takže jsem propláchnout musela
Po nějakém hezkém bůčínku se budu muset poohlédnout
http://www.toprecepty.cz/recept/26265-kysane-zeli-...