Postup přípravy
Krok 1: Umyté čerešne naložíme do fliaš, pridáme k nim sladidlo, zalejeme vodou a na vrch dáme trocha kys. citrónovej.
Krok 2: Fľaše uzavrieme a sterilizujeme 10 minut.
Zveřejněno 20. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dia trešnový kompot
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98RP
Moje poznámka
Dia trešnový kompot
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98RP
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 21 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočka na kyselo
el.mencl před 12 minutami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 13 minutami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 2 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 2 hodinami
Domácí větrníky
Nanina před 10 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 12 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 12 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 12 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 13 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 13 hodinami
Tématické fráze:
dia zavařování,
dia kompóty,
dia kompoty recepty,
dia kompot,
tresnovy kompot dia,
zavařování dia,
dia kompoty recept,
zavařování třešní pro diabetiky,
zavarovani dia kompotu,
zavarovaní tresni dia,
recepty na dia kompoty,
dia kompot recept,
dia zavařeniny,
recept na dia kompot,
zavařování pro diabetiky,
dia třešňový kompot,
zavarovani tresni bez cukru,
dia cukr na zavařování,
sterilizace kompotů,
zavařujeme dia
Suroviny:
třešně,
sacharin,
kyselina citronová,
voda
Komentáře (9)
Při zavařování se snažím obecně vyhýbat cukru (ovoce ho má samo o sobě dost). Na marmelády a džemy výhradně diaželírovací cukr (laik rozdíl nepozná).
Kompoty, když už přisladit, tak maximálně fruktozou - tady nevím, co to je za druh třešní - i to je důležité (tmavé chrupky cukr nepotřebují) -
Tady odhaduji, že bych dala na dané množství vody 1 PL fruktozy a půl lžičky kyseliny citronové.
Jinak tenhle recept je opsaný ze staré kuchařky, neříkám, že ve své době byl špatný, tehdy nic jiného neexistovvalo, ale dnes máme lepší a účinnější sladidla.
Navíc dávat sem neúplné recepty, kdy si musím jinde najít dobu sterilizace,když to neznám....tak radši použiju recept, který je napsán se vším všudy