Jahodové nic se špaldovým korpusem
Variant na osvěžující jahodový moučník je nespočet. Tento recept přináší dort, který má základní korpus pečený ze špaldové mouky, která je bohatější na živiny a vlákninu. Na něm pak leží tvarohový krém posetý kousky čerstvých jahod.
Suroviny pro 1 kus
dortová forma o průměru 26 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 995 kJ / 3 584 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,33 g |
Tuky | 155,00 g |
Vláknina | 25,46 g |
Cholesterol | 1,62 g |
Sodík | 801 mg |
Sůl | 1,52 g |
Sacharidy | 389,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinové fólie nebo sáčku a dáme do lednice.
Krok 2: Mezitím připravíme krém. Oddělíme žloutky od bílků. Ze žloutků, tvarohu, jogurtu (či kysané smetany) a cukru vymícháme hladký krém, do kterého postupně přidáváme pudinkové prášky. Z bílků vyšleháme pevný sníh a lehce jej přimícháme do tvarohového krému.
Krok 3: Vychlazené těsto vyndáme z lednice a vyválíme z něj placku velikosti dortové formy. Její dno vysteleme papírem na pečení a boky mázneme máslem.
Krok 4: Troubu včas rozpálíme na 160 °C. Těsto přemístíme do formy a prsty vmačkáme po dně a trochu vytvoříme i okraje do výšky.
Krok 5: Na korpus natřeme tvarohový krém, uhladíme a dáme péct. Po 20 minutách zakryjeme dort alobalem nebo pečicím papírem, teplotu snížíme na 150 °C a dopečeme. Trvá to 40-50 minut. Uděláme špejlovou zkoušku, je-li dřívko suché, máme hotovo.
Krok 6: Dort vyjmeme z trouby a necháme zcela vychladnout.
Krok 7: Poté pokryjeme jahodami. Želé připravíme dle návodu na obalu a jahody jím přelijeme. A zase čekáme, až želé ztuhne. Pak už můžeme servírovat.
Zveřejněno 31. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové nic se špaldovým korpusem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mG4A
Moje poznámka
Jahodové nic se špaldovým korpusem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mG4A
Nejnovější recepty
Květákové kari s brokolicí, paprikami a baby špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí steak s rebarborovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Čokoládové polevy se smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Jahodovo-levandulový džem
Přidáno 5. 6. 2025 18:03
Bramborák s vepřovými nudličkami a zeleninou
Přidáno 5. 6. 2025 13:54
Šátečky s náplní z masa a zelí
Přidáno 5. 6. 2025 13:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomazánka z nivy
Jan Nemec před 26 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Nadezda76 před 50 minutami
Kuře na paprice se smetanou
Kozakovic před 1 hodinou
Řezy s rebarborovým pudinkem
martiline před 2 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
Lenka Hamrlova před 2 hodinami
Rychlý jogurtový koláč s jahodami
Noumik před 12 hodinami
Játrová omáčka
Antonausprag před 14 hodinami
Mechový dort (se špenátem)
Natkaaa před 15 hodinami
Segedínský guláš
Bomber před 16 hodinami
Tématické fráze:
jahodove nic,
korpus ze špaldové mouky,
jahodový dort s korpusem,
čím nahradit polohrubou mouku,
piškotové těsto ze špaldové mouky,
jahodový dort ze špaldové mouky,
spaldovy dort,
dort ze špaldové mouky,
špaldová mouka jahody tvaroh recept nic,
špaldový korpus na dort,
špaldovy piskotovy korpus,
čím nahradit špaldovou mouku,
nic,
recepty za nic,
dorty s korpusem,
jahodový piškotový dort z celozrnné mouky,
recepty s korpusem,
dr oetker bezove rezy,
jahoda mouka špalda recept,
recept s korpusem
Suroviny:
mouka špaldová hrubá,
máslo,
cukr hnědý,
žloutek,
tvaroh,
jogurt,
vejce,
cukr moučkový,
pudink vanilkový,
jahody čerstvé,
želé dortové
Komentáře (93)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Moc děkuji za recept.
moc děkuju za obrázky
Irrena: Irísku, tak to nevím
Rebi dá se použít puding Dr.Oetker bez vaření, nebo jen obyčejny a nevařit ho?????
takže mě nebudeš bít a nadávat mi
pak dej vědět, jak to dopadlo
a určitě vyzkoušej a pak si prosím fotěnku
holky.. děkuju moc.. vám všem
a vyzkoušejte někdo, budu ráda
a myslím, že klidně by šla i polohrubá, asi i hladká
a použít jenom krém z pudinku co se nevaří,já mám na špaldu alergii vubec z ní nic jíst nesmím ! Ani sušenky ze špaldové mouky ! A nevím čím se dá v tvém receptu špaldová mouka nahradit ? Polohrubou ?
orionko pohni.. okno otevřené, je tu zima jak na motorce
Manželovi řekni, že může klidně i dvě porce, vždyť je to samá bílkovina, která je potřebná pro tvorbu svalové hmoty.
ale vážně, i manžel, který začal s redukcí váhy a striktně odmítá veškeré sladkosti, zhřešil, se slovy.. to je ale fakt dietní
je to lehoučký, málo sladký moučník, opravdu, čestné rebulínské
..Jinak krásný recept