Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 952 kJ / 2 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,18 g |
Tuky | 179,11 g |
Vláknina | 25,46 g |
Cholesterol | 201 mg |
Sodík | 2,95 g |
Sůl | 7,20 g |
Sacharidy | 75,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Roštěnky opláchneme, osušíme, naklepeme, na krajích nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a na oleji zprudka po obou stranách opečeme. Zmírníme oheň, přidáme párky nakrájené na půlky a na okrajích proříznuté do kříže, na plátky nakrájenou a na delším okraji několika řezy naříznutou slaninu a společně dopečeme.
Krok 2: Roštěnky podlijeme trochou vývaru a dusíme do měkka za občasného podlévání a obracení. Mezi tím na lžíci másla podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku, mletou papriku, osmahneme, vložíme na proužky nakrájené kapie, hrášek a podusíme.
Krok 3: Měkké roštěnky, párky a slaninu vyjmeme a uchováme na teple. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou nebo vývarem, povaříme, zjemníme máslem a ještě chvíli vaříme.
Krok 4: Roštěnky podáváme přelité šťávou, ozdobené párkem a slaninou, vedle dáme kopeček dušené zeleniny a jako přílohu hranolky nebo pečené brambory.
Zveřejněno 18. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slavkovské roštěnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mGn
Moje poznámka
Slavkovské roštěnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mGn
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 8 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 14 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 15 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 18 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 19 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 5 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 5 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 5 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 5 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 5 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 5 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 6 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 7 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 7 hodinami
Tématické fráze:
varime rostenky,
jak pripravit rostenku,
hovězí steak z roštěnce,
nejlepši roštenky,
vaříme roštěnku,
roštěnky v papiňáku,
roštěnky,
nejlepší roštěnka,
rostenky na hrášku,
vaříme roštěnou,
jak připravit roštěnky,
slavkovske maso,
měkké roštěnky,
pečená roštěnka,
rostenky po francouzsku,
slavkovská hovězí roštěná,
vaříme hovězí roštěnky,
pečené roštěnky,
recept na měkké roštěnky,
nejlepsi rostena
Suroviny:
roštěná hovězí,
olej,
párky,
slanina,
máslo,
cibule,
paprika sušená sladká,
paprika čerstvá červená,
hrášek,
mouka hladká,
vývar,
pepř,
sůl
Komentáře (5)