Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotový řez s jahodami

Lehký a nadýchaný piškotový řez s jahodami je ideálním moučníkem pro jarní a letní dny. Spojení vláčného kakaového piškotu, svěžího ovoce a jemného krému, vytváří dezert který potěší oko i chuťové buňky.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenullinka Zdenullinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 plechy

2 plechy 40x30 cm

2plechy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 038 kJ /
2 877 kcal
Bílkoviny93,87 g
Tuky102,82 g
Vláknina39,00 g
Cholesterol 1,40 g
Sodík 616 mg
Sůl1,61 g
Sacharidy374,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C. Krok 2: Vyšleháme cukr a vejce do pěny. Pomalu přimícháme ostatní suroviny. Krok 3: Těsto nalijeme na 2 plechy vyložené papírem na pečení. Krok 4: Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme 2 piškotové pláty o stejné velikosti. Krok 5: Ušleháme šlehačku se ztužovačem. Krok 6: Přimícháme vanilkový cukr, tvaroh a nadrobno nakrájené čerstvé jahody. Případně dosladíme moučkovým cukrem. Krok 7: Vychlazené pláty těsta slepíme krémem a dáme chladit do lednice nejlépe do druhého dne.

TIP: Jahodové řezy - nejlepší recepty

Zveřejněno 22. 4. 2012

Poznámka autorky Zdenullinka

Hotový řez můžeme ozdobit šlehačkou či čokoládou. :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotový řez s jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wZor

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotový řez s jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wZor

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dobrý recept, kdo nemá rád světlý piškot a rád by pekl ovocné řezy. 😊

krásný jahodový afroameričan;-):yes::yes::yes: černoch se prý nesmí používat:-8:-D:-D:-D:-D

:-OKrásný řezík:-p:yes:

:-K krásné :yes::yes:

luxusní :-p:yes:

vybusna:Taky se mi tmavé těsto líbí a hlavně mi mooooc chutí. :-)

mne sa zase strasne paci, ked je cesto take tmave az je cierne:yes:

Pajaja:Ahoj, ta barva je autentická. Já na kakau trošku ujíždím,ale dát si ho tam může každý podle své chuti.;-)

Krásný řezík! Dala bych asi méně kakaa, ale možná to dělá jen foťák tak tmavé. . . :-p:yes: Vyzkouším +

Tématické fráze:
piškot s jahodami, řezy s jahodami, jahodový piškot, piskot s jahodama, piškotový řez s jahodami, piškotové řezy, jahodove rezy, piškotový řez s jahodama, piskotovy rez, jahodovy rez, řezy s jahodamy, jahodový piškotový řez, jahodovy rezy, piškotové těsto s jahodami, piškotový jahodový řez, recept na rez s jahodami, recepty z jahod, piskot sjahodami, luxusní piškotové řezy, piskotovy řez s jahody

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, olej, kakao, tvaroh plnotučný, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, cukr vanilkový, jahody čerstvé, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu