Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 174 kJ / 1 237 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,20 g |
Tuky | 92,50 g |
Vláknina | 1,45 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 1,87 g |
Sůl | 4,66 g |
Sacharidy | 3,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zaječí maso odblaníme a naložíme do kyselého mléka nejlépe na 2 dny.
Krok 2: Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo.
Krok 3: Roztopíme v kastrůlku lžíci másla a na něm orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme nastrouhanou mrkev, bobkové listy, nové koření a jalovec.
Krok 4: Zalijeme vodou, mírně osolíme a dusíme doměkka.
Krok 5: Maso mezitím osolíme, okořeníme Divočinou a Čili šípkem.
Krok 6: Na pekáčku orestujeme nakrájenou slaninu a na tomto základě z obou stran opečeme zaječí maso.
Krok 7: Přidáme i s vývarem mrkev se vším kořením, přikryjeme druhým pekáčkem a pečeme zruba na 200 stupních cca 2 hodiny do změknutí masa. Během pečení podle potřeby přiléváme vodu a maso podléváme výpekem.
Krok 8: Měkké maso vyjmeme a výpek rozmixujeme ponorným mixérem. Není již třeba zahušťovat. Podáváme s bramborem, nebo bramborovým-chlupatým knedlíkem.
Zveřejněno 15. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zajíc na mrkvi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4V8n
Moje poznámka
Zajíc na mrkvi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4V8n
Nejnovější recepty
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 16 hodinami
Cukeťák
Přidáno před 17 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno 17. 7. 2025 14:06:48
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňková marmeláda
MarcelaPa před 4 hodinami
Kure pecene
raelggg před 5 hodinami
Jablečná bábovka
stepankovasarka před 5 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
kucharicek14 před 6 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
mariannamahrik před 7 hodinami
Cuketový perník
ZuzkaBob před 8 hodinami
Těstoviny se sýrovou omáčkou s houbami
lukasek.sarka.ladik před 10 hodinami
Panenkové medailonky dušené na špeku a cibuli
Debackey před 11 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Terrana před 11 hodinami
Koprová polévka
Kajkajak před 12 hodinami
Tématické fráze:
recepty divocina zajic,
recept na zajíce,
zajíc recept,
jak připravit zajíce,
zajíc,
recepty na divočinu zajíc,
maso ze zajíce,
recept na zajíce na divočinu,
zajíc recepty,
jak dlouho pečeme zajíce,
jak nejlépe pripravit zajice,
připrava zajice na pečeni,
recepty na zajíce,
ulovený zajíc příprava,
jak pripravit divocinu,
jak upect nejlepe zajice,
dietní zajíc,
divočina-zajíc,
zajíc a mrkev,
vařený zajíc
Suroviny:
maso zaječí,
mrkev,
máslo,
koření nové koření,
jalovec,
bobkový list,
cibule,
koření divočina,
koření čili-šípek,
sůl,
slanina,
mléko
Komentáře (20)